Alay komutanı serbest

Güncelleme Tarihi:

Alay komutanı serbest
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2010 09:43

Eskişehir Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Recep Gençoğlu tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğünde görevli astsubay Ş.B. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal'ın talimatı ile geçen Çarşamba günü gözaltına alınan Eskişehir Jandarma Alay Komutanı Albay Recep Gençoğlu Perşembe günü beraberinde Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görevli Astsubay Şenol Bozkurt ile birlikte askeri uçakla Erzurum'a getirildi. Uçaktan iner inmez Adliye Sarayı'na getirilen Albay Gençoğlu ve Astsubay, Adli Tabib'te sağlık kontrolünden geçirildi. Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal'ın talimatı ile Gençoğlu ve astsubay gözaltında tutulmak üzere hastaneler caddesindeki Merkez Komutanlığı'na gönderildi. Perşembe akşamı ve Cuma gününü burada geçiren Albay Recep Gençoğlu ile Astsubay Şenol Bozkurt Cumartesi (30 Ocak) günü yeniden adliyeye çağrıldı. Sivil askerler eşliğinde saat 12.00'da Adliye Sarayına götürülen Albay Gençoğlu ile Astsubay Bozkurt, Özel Yetkili Cumhuryet Savcısı Osman Şanal tarafından sorgulandı.

Haberin Devamı

Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal'a yaklaşık 11 saat ifade eden Albay Gençoğlu ve Astsubay Bozkurt, gece yarısı Ergenekon terör örgütü üyesi olmak suçundan tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Uzun süren sorgulamanın ardından Albay Recep Gençoğlu'nun avukatı Erol Halka, Adliye Sarayı'na 15 porsiyon ekmek arası döner siparişi verdi. Yenilen yemeğin ardından bu kez hakim karşısına çıkan Albay Gençoğlu ile Astsubay Bozkurt kendilerini savunan ikişer avukatları eşliğinde suçlamaları kabul etmedi. Saat 02.30'da sona eren mahkemede Albay Recep Gençoğlu tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, tutuklanan Astsubay Şenol Bozkurt Askeri Cezaevine gönderildi.

Mahkeme sonrası Adliye Sarayı önünde basın mensuplarına bir açıklama yapan Albay Recep Gençoğlu'nun avukatı Erol Halka, kararı hukukun zaferi olarak değerlendirdi. Erzurum Adliyesinde başlayan hukuk mücadelesinin yaklaşık 13- 14 saat sürdüğünü belirten Eskişehir Barosu Avukatlarından Erol Halka, "Müvekkilim Eskişehir il Jandarma Komutanı Albay Recep Gençoğlu tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bu hukukun bizce zaferidir. Dava devam edecek ve süreç işleyecektir. En nihayetinde beraat edeceğimizden eminiz, ümitliyiz. İçerik itibariyle şunu aktarmak istiyoruz, Yapılan soruşturma bize göre tamamen delilsiz ve içeriği itibariyle maddi delillere dayanmayan bir takım iddialar içermekte. Biz bunu sayın savcımıza da belirttik. Ancak sayın savcı tutuklamaya sevk etti. Mahkemede yapılan değerlendirme müvekkilimin şu an itibariyle serbest bırakılması ile başlayan bir süreç olarak değerlendirdi. Müvekkilim Ergenekon, İsmail Ağa Cemaati ve barajda bulunan mühimmatla ilgili suçlamalardı. Astsubay arkadaşımızın tutuklanmasından dolayı tahliye kararına sevinmemizi engelledi. Biz bu davadan aklanacağımıza eminiz" dedi.

Haberin Devamı

Avukatının açıklamaları ardından Adliye Sarayı'ndan çıkan Albay Recep Gençoğlu hiç bir açıklama yapmadan kendilerini bekleyen ticari bir taksiye bindi. "Yarın Erzurum'dan ayrılacak mısınız?' sorusuna "Kısmet olursa" dedi. Taksinin kapısını açarak içeri giren Albay Gençolu kendisini bekleyen basın mensuplarına iyi akşamlar dileklerinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!