Alaşehir'de iki kaza: 20 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Alaşehirde iki kaza: 20 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2011 12:26

MANİSA’nın Alaşehir İlçesi’nde meydana gelen iki trafik kazasında 2’si ağır, toplam 20 kişi vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralandı. İlk kazada, bir tarlaya üzüm kesmek için işçi taşıyan midibisün freni boşalınca şoför Ahmet Erbay, aracı, diğer tarafı 200 metrelik şarampol olan yolda yan yatırdı. Erbay, "Fren patlayınca kontrollü olarak midibüsü yan yatırdım. Şarampole uçsaydık işçiler ölürdü" dedi.

İlk kaza, Alaşehir-Kula Karayolu Türkmen Köyü yakınlarında bugün saat 07.00 sıralarında meydana geldi. Kula’dan Alaşehir yönüne giden ve bir tarlaya üzüm kesmek için işçi taşıyan Ahmet Erbay (40) yönetimindeki 45 K 3444 plakalı midibüsün Türkmen Köyü yakınlarında freni boşaldı. Midibüsteki 25 işçiye panik yapmamaları için durumu söylemeyen Erbay, soğukkanlı bir şekilde ilerlemeye devam etti. Bir süre daha giden midibüsün hızlanması üzerine Erbay, diğer tarafı 200 metrelik şarampol olan yolda aracı yan yatırdı. Yaklaşık 10 metre sürüklenen midibüs güçlükle durdu. Kazayı görenler durumu sağlık ve jandarma ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen çok sayıda ambulansa bindirilen Bedia Öndeç (38), Kübra Yağcı (18), Ülkü Göndeç (16), Hafize Akyol (60), Halime Yıldız (45), Emine Çıldır (40), Zeynep Çakal (33), Fadime Gülmez (38), Burcu Emre (15), Bahar Özkara (27), Fadime Sönmez (51), Nazihe Ercan (51), Elif Kulalı (17) ve Yaşar Topcan (38), Alaşehir Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralılardan durumu ağır olan Yaşar Topcan ve Burcu Emre ilk müdahalenin ardından Salihli Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.

KAHRAMAN ŞOFÖR

Kazayı yara almadan atlatan midibüs şoförü Erbay, "Kula’dan Alaşehir yönüne gelirken, fren patladı. Yol çok virajlı ve uçurum. Yolculara bir şey söylemedim. Ama aracımı en uygun yerde yatırmayı planladım. Burası yatabileceğim en uygun yerdi. Aksi taktirde önümde yaklaşık 200 metrelik uçurum vardı. Buraya uçsaydım, işçilerin tamamı hayatını kaybedebilirdi. Üst şarampole yan yatarak, yaklaşık 10 metre sürüklendikten sonra durabildim" dedi. Erbay, daha sonra ifadesi alınmak üzere jandarma karakoluna götürüldü.

İKİNCİ KAZA SANAYİ SİTESİNDE

Alaşehir Sanayi Sitesi’nde bugün saat 08.00 sıralarında meydana gelen ikinci kazada da Mehmet Ali Ölmez (20) yönetimindeki 45 ZA 250 plakalı otomobille Necati Çay yönetimindeki 35 HA 3100 plakalı otomobil 2’nci ve 3’üncü Cadde köşesinde çarpıştı. Kazada, Sürücü Mehmet Ali Ölmez ile aynı otomobilde bulunan Hanım Ölmez (56), Serdar Ölmez (18) ve Melek Ölmez (39) ile diğer otomobilin sürücüsü Necati Çay ile yanındaki Muhammet Yılmaz (46) yaralandı. Kazada yaralanan 6 kişi ambulansla Alaşehir Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

İki kazada yaralanan toplam 20 kişinin tedavisinin sürdüğü öğrenildi. Kazalarla ilgili soruşturma sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!