Alanya'da 320 polisle gece baskını

Güncelleme Tarihi:

Alanyada 320 polisle gece baskını
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2006 12:42

Antalya'nın Alanya ilçesinde, polis huzur operasyonu düzenledi.

Antalya'dan takviye olarak gönderilen 200 polisle birlikte 320 polisten oluşturulan 20 ekip, sokaklarda ve işyerlerinde arama yaptı. Operasyonu Antalya Emniyet Müdür Yardımcısı Sadettin Zımba ile Alanya Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan birlikte yönetti.

Alanya sokaklarında ve işyerlerinde sivil giysilerle çalışma yapan polisler, turistler tarafından ilgiyle izlenirken, arama yapılan eğlence yerlerinde de turistlerle polisler arasında eğlenceli diyaloglar yaşandı.

Çalışma sırasında Alanya'da 42 işyerine girilerek, toplam 485 kişi üzerinde arama ve kimlik kontrolü yapıldı.

Aramalarda 2 pompalı tüfek, bir tabanca, bir miktar toz esrar maddesi ve 16 ecstacy hapı ele geçirildi. Üzerinde 16 ecstacy hap bulunan, kimliği ve uyruğu açıklanmayan kadın turist gözaltına alındı. Gözaltına alınması sırasında önce polise direnen kadın, daha sonra polislerle karakola gitti.

Operasyonlarda, çeşitli suçlardan aranan iki kişi yakalanırken, evden kaçan iki çocuk da ailelerine teslim edilmek üzere polis merkezine götürüldü.

Alanya Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, operasyonun amacının, halkın ve turistlerin huzurunu sağlamak olduğunu söyledi. Benzer operasyonların daha önce Antalya ve Kemer'de de yapıldığını anlatan Turgay Çalışkan, operasyonlar sırasında kimseye rahatsızlık vermemeye özen gösterdiklerini, bunu da başardıklarını bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!