Alaattin Çakıcı'nın yeğeni İzmir'de yargılanacak

Güncelleme Tarihi:

Alaattin Çakıcının yeğeni İzmirde yargılanacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2008 13:02

Alaattin Çakıcı'nın yeğeni Adem Çakıcı'nın elebaşılığını yaptığı öne sürülen suç örgütüne ilişkin dava İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesinde açıldı.

Haberin Devamı

İddianamede Adem Çakıcı için çıkar amaçlı örgüt kurmak ve yönetmek, nitelikli yağma, silahla yaralama gibi suçlardan 130 yıl 10 aya kadar hapis cezası istendi.
Örgütlü suçlara bakmakla görevli Cumhuriyet Savcısı, Antalya polisinin ocak ayında başlattığı operasyonla gözaltına aldığı 18 zanlı hakkındaki 22 sayfalık iddianamesini İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesine sundu.

İddianamede, 23 yaşındaki Adem Çakıcı'nın liderliğinde kurulduğu belirtilen suç örgütünün eylemleri ayrıntılı şekilde anlatıldı.

Adem Çakıcı ve adamlarının Antalya Atatürk Parkı'ndaki Istakoz Restora'na, Trabzonspor'da başkan adayı olan Hacı Yıldız ile zorla el koydukları belirtildi. Çakıcı'nın adamlarından olduğu belirtilen Mahmut Çetin'in Istakoz Restora'na icra işlemi için gelen avukat Mehmet Doğan'ı silahla yaralaması da iddianamede yer aldı.

Adem Çakıcı'nın, Antalya'daki Quin Elizabeth Otelin SPA merkezini çalıştıran Erkan Yeşil ile otel yetkililerinin arasında çıkan anlaşmazlığı “örgütün korkutucu manevi gücünü kullanarak” Erkan Yeşil ve ortakları lehine çözdüğü ve bu olaydan dolayı otel yöneticilerinden 33 bin avroluk çek aldığı kaydedildi.

Ankara Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli Doç. Dr. Memduh Nurettin Sertçelik'in, Soyut Holding yöneticileriyle aralarındaki problemi çözmesi için cezaevinde bulunan Alaattin Çakıcı'nın arkadaşı Murat Yücel'den yardım istediği, Yücel'in de konuyu Adem Çakıcı'nın başında olduğu örgütün yöneticilerinden Kamil Engin Taksu'ya ilettiği belirtildi.

Adem Çakıcı'nın adamlarının Soyut Holding'e ait bir iş yerini kurşunladığı, bu olay nedeniyle alınan paraların örgüt içinde anlaşmazlığa neden olduğu kaydedildi.
İddianamede, Adem Çakıcı için “çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek”, 6 kez “nitelikli yağma”, “silahlı tehdit”, “kamu görevlisini yaralama”, “hakaret”, “resmi belgede sahtecilik” gibi suçlardan toplam 73 yıl ile 130 yıl 10 ay arasında değişen hapis cezaları istendi.

Doç. Dr. Memduh Nurettin Sertçelik'in suç örgütünün hiyerarşik yapısına dahil olmaksızın bilerek ve isteyerek örgüte yardım etmek, azmettirici olarak güvenliğin tehlikeye sokulması ve tehdit suçlarından 11 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Trabzonspor Kulübünde başkan adayı olan Hacı Yıldız'ın da suç örgütüne üye olmak ve ruhsatsız silah bulundurmak suçlarının yanı sıra 2 kişinin çeklerine el konulması olayı nedeniyle, 2 kez “nitelikli yağma” suçundan toplam 35 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Adem Çakıcı'nın liderliğini yürüttüğü örgütte Kamil Engin Taksu'nun yöneticilik yaptığı belirtilerek cezalandırılması istenirken, diğer zanlıların da lider ve yöneticilerinin talimatlarıyla işledikleri suçlar nazara alınarak cezalandırılmaları talep edildi.

İddianame İzmir 10 Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilerek dava açıldı.

Antalya Polisi, Adem Çakıcı liderliğinde oluşturulduğu iddia edilen suç örgütüne yönelik ocak ayında eş zamanlı olarak İstanbul, İzmir, Adapazarı ve Bursa'da operasyonlar gerçekleştirmiş, aralarında maliye kontrolörünün de bulunduğu 18 kişi gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınanlardan 13'ü tutuklanmış, Doç. Dr. Sertçelik ile 4 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!