Aktütün’de hem okul hem de öğretmen var

Güncelleme Tarihi:

Aktütün’de hem okul hem de öğretmen var
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2008 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan, Fatih Üniversitesi’nin açılışında fahri doktora unvanı alıp, cüppe giydi.

Mütevelli Heyeti Başkanı Mevlüt Vural’ın yardımıyla cüppesini giydikten sonra konuşan Erdoğan, Aktütün haberleri yüzünden yine medyaya çattı, şöyle dedi: "Aktütün’de okul yok yaygarası yapanlar çıkıyor. Aktütün’de okul var. Doğru konuşmuyorlar. Ne yazık ki halkımı aldatıyorlar. Okulda öğretmen de var. Bunu söyleyenler ülkeme de halkıma da Aktütünlüler’e de saygısızlık yapıyorlar. Bu medya adına yapılamaz. Onun için ’Yalan yanlış haber yapan’ ifadesini kullanmak zorunda kalıyorum. Basına siyasi etik değil basın ahlakı olması lazım. Bunu beraber yapacağız. Dürüst olacağız halkımızı aldatmayacağız. Böyle bir şey içerisine girersek sadece teröre hizmet ederiz."

Manevi mesaj

Erdoğan gençlere "Gözlerinizdeki ışık sayesinde geleceğimiz aydınlanacaktır. Anadolu’da sizin dönüşünüzü bekleyen milyonlar var. Onların gözündeki ışık siz olacaksınız. Unutmayın. Manevi değerlerde bizden daha yukarıda olanlara bakalım ve oraya çıkmaya çalışalım" diye seslendi.

’Baba’ tezahüratları
/images/100/0x0/55ea4b74f018fbb8f87692d2


Başbakan Erdoğan, Fatih Üniversitesi’nin 2008-2009 akademik yılı açılış törenine katıldı. Törende, üniversite Rektörü Prof. Dr. Oğuz Borat, Erdoğan’a fahri doktora beratını vererek cüppesini giydirdi. Çok sayıda türbanlı ve yabancının da aralarında yer aldığı öğrenciler, Erdoğan’ı "Helal olsun", "Baba" tezahüratlarıyla alkışladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!