Aktifsen hemen tıkla!

Güncelleme Tarihi:

Aktifsen hemen tıkla
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2002 13:45

Uniaktivite.net, aktif üniversite öğrencileri için yeni olanaklar sunuyor. Yıldız Teknik Üniversitesi´nden yeni mezun olan üç genç tarafından iki ay önce kurulan sitede, devlet ve özel üniversitelerde düzenlenen bütün aktiviteler yer alacak. Uniaktvite.net, aynı zamanda üniversitelilerin deneyimlerinin paylaşacakları bir platform olma hedefinde. Site içerisinde oluşturulan haberleşme ağı sayesinde üniversite öğrencileri farklı üniversitelerde düzenlenen etkinliklerden kısa sürede haberdar olabilecekler.

Yıldız Teknik Üniversitesi´nden mezun üç genç tarafından kurulan uniaktivite.net, üniversite öğrencilerinin yeni uğrak yeri olmayı hedefliyor. Bütün devlet ve özel üniversitelere ait aktivitelerin yer aldığı sitede, üniversite deneyimlerinin de paylaşılması amaçlanıyor.
Uniaktivite.net iki ay önce kuruldu. Şu anki üye sayısı beş bin. Önümüzdeki yıl sonuna kadar bu sayının 20 bine çıkarılması hedefleniyor.
Sitede Türkiye´deki bütün üniversitelerde bulunan kulüp aktiviteleri yer alıyor. Şu anda uniaktivite.net´te bulunan kayıtlı kulüp sayısı 120.
Uniaktivite.net´i kurma fikri Yıldız Teknik Üniversitesi´nde (YTÜ) öğrenci olan Kerem Tuncay Mermer, Güray Erişkin ve Erinç Hasan Varol adlı üç genç tarafından ortaya atıldı. İki yıl önce diğer üniversitelerde ilgi duydukları alanlarda ne gibi etkinlikler ve aktiviteler olduğunu öğrenmek amacıyla ´uniaktivite´ ismiyle bir e-posta grubu oluşturdular.
Kerem Tuncay Mermer, bu posta grubu sayesinde farklı üniversitelerdeki aktiviteleri öğrenebildiklerini ve ilgi duyduklarına katılabildiklerini söylüyor. Ancak tek amaçları bu değilmiş. Aynı zamanda ortak bir platform oluşturarak, üniversite deneyimlerinin de paylaşılmasını da planlıyorlardı.
Uniaktivite posta grubuyla üniversitelilerin birbirleriyle haber ve bilgi alışverişinde bulunması ve aralarında etkin bir iletişim sağlanmasını hedeflemişler. Posta grubu çok beğenilmiş. Bir süre sonra posta grubunu web sitesine dönüştürmeye karar vermişler. Üç arkadaş bir araya gelerek www.uniaktivite.net´in tasarım ve içeriğini oluşturmuş. İki ay önce de yayına başlamışlar.

YAZARLAR BÖLÜMÜ

Mermer, site içerisinde oluşturdukları haberleşme ağı sayesinde farklı üniversitelerden öğrenci kulüpleri ve topluluklarının yapacağı etkinliklerin üye olan öğrencilere en etkin ve kısa yoldan ulaştırılacağını kaydediyor. Bunun dışında eğlence ve yazarlar bölümlerinin olacağını ve yeni bölümlerle de, içeriklerini zenginleştireceklerini ifade ediyor.
Uniaktivite.net´te, iş dünyasından isimler gençlere yazılarıyla katkıda bulunuyor. YTÜ´de e-ticaret dersleri veren İbrahim Kırcova, GYİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Ali Midilli, Toplum Gönüllüleri Vakfı´ndan İbrahim Betil, gazeteci, yazar Dr. Cüneyt Ülsever, TÜGİK Başkanı Melih Mekik ve yönetim danışmanı Melih Arat bu isimler arasında.
Mermer, içerik olarak gençlerin faydalanabilecekleri ve üniversite deneyimlerinin paylaşılabileceği bir site oluşturmayı istediklerini belirtiyor. Sponsor ve reklam gelirleriyle de devamlılığı sağlama isteğindeler. Eğitim ve yarışmalarla da sitenin daha eğlenceli duruma getirilmesi amaçlanıyor. Yeni öğretim yılının başlamasıyla beraber üniversite kulüpleri arasında bir yarışma düzenlenmesi de planları arasında yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!