Aktaş, Sevgililer Günü, hediyesi...

Güncelleme Tarihi:

Aktaş, Sevgililer Günü, hediyesi...
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 1999 00:00

Haberin Devamı

ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz, partisinin İzmir'deki belediye başkan adaylarını dün Atatürk Spor Salonu'ndaki toplantıda açıkladı. Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak eski bakan ve eski vali Kutlu Aktaş'ı açıklarken, ‘‘Çetelere karşı birlikte mücadele ettiğimiz devlet adamını size sunuyorum’’ dedi. Yılmaz, yaptığı hizmetlerle İzmir'in sevgilisi olan Aktaş'ın adaylığının Dünya Sevgililer Günü'nde açıkladığını hatırlatırken de, ‘‘Yağmurlu bir günde İzmir'e geldik. 18 Nisan'da da sandıklarımız böyle bereketli olsun’’ diye konuştu. Havalimanından parti otobüsüyle uzun bir konvoy eşliğinde Atatürk Spor Salonu'na gelen Yılmaz'ı 6 bin partili ‘‘Başbakan’’ sloganıyla karşılandı. ‘‘Kutlu ile İzmir mutlu’’, ‘‘İzmir'e kutlu olsun, Aktaş başkan oluyor’’ pankartlarının da yeraldığı salonda coşkulu bir görüntü sergilendi. Yılmaz, seçimde İzmirlilerin karşısına güçlü bir kadroyla çıktıklarını da belirtti, metropol alanda Konak'ta Süha Baykal, Karşıyaka'da Turan Arınç, Bornova'da Abdullah Kavuk, Buca'da Mehmet Ali Susam, Çiğli'de Galip Öztürk, Güzelbahçe'de Hülya Yarbuz, Balçova'da Mustafa Şentürk, Gaziemir'de Metin Taşkın'ın aday olduğunu açıkladı. İzmir'deki hanımların, esnafın, sokaktaki vatandaşın belediye başkanı olarak hizmet vereceğini kaydeden Aktaş ise ‘‘Ne yapacağımızı önümüzdeki günlerde madde madde anlatacağız. Şu kadarını söyleyeyim ki, eski güzelliklerini de koruyarak çağdaş bir kent yaratacağız’’ dedi.

İzmir'e Kutlu olsun

Partililerin baskısı ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını kabul eden Kutlu Aktaş'ın elinden tutan ve salondakileri selamlayan ANAP Lideri Mesut Yılmaz, ‘‘Aktaş size kutlu olsun’’ dedi. Aktaş'ın adaylığı ANAP'ta moralleri yükseltti, partilileri coşturdu.

Yağmurla geldi

Özel uçakla Adnan Menderes Havaalanı'na gelen ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz'ı çok sayıda partili karşıladı. Yılmaz, şemsiyesine rağmen, partililerle selamlaşmak isteyince sırılsıklam oldu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!