Aksoy: Heykel biblo gibi oradan oraya götürülemez

Güncelleme Tarihi:

Aksoy: Heykel biblo gibi oradan oraya götürülemez
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2011 17:56

HEYKELTRAŞ Mehmet Aksoy, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ’Ucube’ diye tanımladığı İnsanlık Anıtı önünde yabancı televizyonculara konuştu. İnsanlık anıtını bitirmek istediğini belirterek Karslılardan destek isteyen Aksoy, "Heykel, biblo gibi oradan oraya götürülecek bir şey değil" dedi.

Haberin Devamı

Kars’a gelen yabancı televizyonculara röportaj veren Mehmet Aksoy, anıtın yıkılmasının uzun bir zaman alabileceğini öne sürdü. Mehmet Aksoy şunları söyledi:
"Heykel, biblo gibi oradan oraya götürülecek bir şey değil. Teknik olarak da olanaksız bir şey. Ayrıca Kars için yapılmış, Kars’a özel bir şey. Buradan ne diye kaldırılıyor. Ucube gibi laflarla kaldırılıyor. Madem öyle bir ucube niye Hacı Bektaş’a dikilsin. Çok tuhaf bir şey. Buna müsaade etmeyen Başbakan, Kültür Bakanı İzmir’e edecek mi? Böyle bir şey var mı? Bu çok tutarsız bir şey, kendi içerisinde çok çelişkili. Ben onların tabii ki dayanışma için sanat sahip çıkmak adına bunları konuşuyorlar. Takdir de ediyorum, sağ olsunlar, teşekkür ediyorum. Ama bugünkü mücadele devam edecek."

'EKMEKLE SANATI KARŞI KARŞIYA GETİRMESİNLER’

Anıtın fiziki olarak yavaş yavaş yıkılabileğini, hatta 1- 2 yıl kadar yıkım olabileceğini savunan Mehmet Aksoy, yıkımla birlikte bütün dünyada ses getireceğini, Türkiye’nin dünyaya böyle bir imaj vermemesi gerektiğini anlattı. Üç yıl içinde Erzurum Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun karar değiştirmesinden yakınan Aksoy, hukuksal yollardan haklarını aradıklarını belirtti. Aksoy şöyle konuştu:

"Kars halkından beklentim sadece duyarlı olsunlar, sanat eserine sahip çıksınlar. Kutsalları birbirine karşı koymasınlar. Ekmekle sanatı karşı karşıya koymasınlar. Bunlar çok farklı şeyler. Abartılara kulak asmasınlar. Televizyon bir şey basın başka bir şey söylüyor. Gerçeği görmek çok zor. Gerçek çok acayip örtülerle örtülmüştür. Vicdanlı ve sağduyulu olmak gerekir. Benim bir sözleşmem var. Bu konuda meclis kurul kararı da var. Onlar da biliyorlar ki heykeli sözleşmede 350 bin liraya üstlendim. Bunun içerisinde çimentosu, demiri, taşınması, işçiliği her türlü şeyi dahil. Belediyeden 120 bin lira aldım. Bunun dışında heykelle ilgili söylenen her türlü şey yalandır. Ama çevre düzeni olmuş, gecekondu yıkılmış, kafe yapılmış bunlara ben karışmıyorum zaten. Bu işin bunlarla bir ilgisi yok. Duvarlar çekilmiş oraya, yollar yapıldı. Bunların masrafları anıtın masrafları içerisine dahil değil."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!