Aksi ispatlansın sonucuna katlanırım

Güncelleme Tarihi:

Aksi ispatlansın sonucuna katlanırım
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 1999 00:00

Haberin Devamı

ANAP Lideri Mesut Yılmaz, dün TBMM’de düzenlediği basın toplantısında da, hakkındaki tüm iddiaları reddetti. ‘‘Adımın da karıştırıldığı bazı iddia ve söylentiler Sayın Uluğbay'ın intihar girişimiyle maalesef son derece üzücü bir olaya neden olmuştur’’ diyen Yılmaz, gazetelerde yer alan haberleri sorumsuzluk olarak niteledi.

‘‘Söylediklerimin aksi bir kanıt ortaya konursa bütün sonuçlarına katlanmaya hazırım’’ diyen Yılmaz, intiharın nedenini ‘‘Arkadaşımızın bu kadar sorumsuz yayınlara sinirlerinin daha fazla tahammül etmemesidir. Esas neden budur’’ diyen Yılmaz şöyle konuştu:

‘‘Son mesnetsiz iddiayı şerefsizce ortaya atanlardan ve araştırmadan kullananlardan yargı yoluyla hesap soracağım. Sayın Uluğbay benim hayatta tanıdığım en dürüst ve sorumlu devlet adamlarından biridir. Anlaşılan bu kadar sorumsuzluğa sinirleri dayanamadığı için böyle elim bir girişimde bulunmuştur. IMF ile ilgili konularda bilgi sahibi olduğumu söylüyorum. Ama bunları 3'üncü kişiye ilettiğim iddiası araştırmadan ortaya atılmış, alçakça, şerefsizce iddiadır.’’

Yeğeninin borsa aracı kurumu sahibi olmasının başbakanlığından önce olduğunu ve bu kişinin başbakanlığı döneminde zarar ettiğini kaydeden Yılmaz, ‘‘Aracılığımla bilgi edinseydi, tersi olurdu. Sadece o değil, herhangi bir üçüncü kişi benden borsa ile ilgili hiçbir bilgi alamamıştır, alamaz’’ diye konuştu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!