Akşener’den İstanbul salvoları

Güncelleme Tarihi:

Akşener’den İstanbul salvoları
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2024 07:00

Partisinin İstanbul belediye başkan adayları tanıtım toplantısına katılan Meral Akşener, “İstanbul’a hep kariyer basamağı olarak bakıldı. Aklı şahsi siyasi hesaplarında, sureti İstanbullularda olanlar bu şehri yönetemez” dedi.

Haberin Devamı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün partisinin İstanbul adayları ve proje tanıtım toplantısına katıldı. Haliç Kongre Merkezi’nde “We can do it Mommy” (Yapabiliriz anne) pankartıyla karşılanan Akşener, konuşmasında isim vermeden, İstanbul’a bir dönem daha aday olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu kariyer planı yapmakla suçladı. AK Parti İBB adayı Murat Kurum ve İmamoğlu’na göndermede bulunan Akşener özetle şunları söyledi:

KARİYERLERİNİN ZIPLAMA TAHTASI

“İstanbul bizim için Türk vatanının ziyneti, Türk milletinin gözünün bebeği demektir. Ancak geldiğiniz noktada ne yazık ki aziz İstanbul bugün dertlerin düğümlendiği, deprem tehlikesiyle yaşayan, sığınmacılarla dolup taşan, yoksullukla, rantla boğuşan bir şehir. Çünkü siyasetin geldiği noktada İstanbul’a hep şahsi hırs ve intikam aracı olarak bakıldı. İstanbul’a hep kariyer basamağı olarak bakıldı. Mesela aklı şahsi siyasi hesaplarında, sureti İstanbullularda olanlar bu şehri yönetemez. Mesela sırtında ihmallerin, hataların, veballerin yükünü taşıyanlar, elinde parti içi çıkarların, koltuk kavgalarının taht oyunlarının bayrağını tutanlar da bu şehri yönetemez. Gölgesine sığındıklarının emriyle hareket edenler, kendi gölgesinden cesaret alıp kibirle hareket edenler de bu şehri yönetemez. Gelin, İstanbul’u şahsi saplantısı haline getirenlerin, İstanbul’u kendi kariyerleri için zıplama tahtası haline getirenlerin çıkardığı gürültü, İstanbulluların sesini daha fazla bastırmasın. Gelin, artık İstanbul’u kim kazanır sorusu, İstanbul’un gerçek sorunlarına gölge düşürmesin.

Haberin Devamı

SİNİR BOZMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Ve asla makam cahilleri alim ederken, çığırdan çıkartıp zalim ederken, İstanbullu yoklukla talim ederken, utanmadan sefa sürenlere mecbur değilsiniz. İstanbul’u ihmal edenlere de mecbur değilsiniz. Çünkü artık karşınızda İstanbul’u başlı başına taşıyacak bir adam var. İstanbul’dan başka hiçbir hesabı olmayacak bir aday var. Artık karşınızda Buğra Kavuncu var. Tüm yalancıların, tüm namertlerin sinirlerini bozmaya aynen devam edeceğiz. Yüzde 60 yalanıyla milletin umutlarını çalarından rahatını bozmaya aynen devam edeceğiz. Türk siyasetindeki kayıkçı kavgalarına birer birer ayna tutacağız.”

Haberin Devamı

BİSİKLET VE BEBEK ARABASI SÖZÜ

İYİ Parti’nin ilk İBB adayı Buğra Kavuncu da projelerini anlattığı bir sunup yaparak, İstanbul’un sorunlarını sıraladı ve çözüm önerilerini anlattı. Kavuncu, İstanbul’da 3 yaşına gelen bütün çocuklara denge bisikleti ve yeni doğan çocuklara da bebek arabası hediye edeceğini söyledi. Daha sonra tek tek ilçe belediye başkanları sahneye davet edilip aile fotoğrafı çektirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!