Akşener: Seçimin sürprizi İYİ Parti olacak

Güncelleme Tarihi:

Akşener: Seçimin sürprizi İYİ Parti olacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2024 07:00

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Samsun İl Başkanlığını ziyaretinde adayları açıkladı. Akşener konuşmasında Türkiye’nin iki kutup arasına sıkıştırıldığını belirtti.

Haberin Devamı

Akşener özetle şunları kaydetti:

“Kurulma amacımız, iki yumruk arasında sıkıştırılmış, komşunun komşuya düşman edildiği Türkiye’yi bu durumdan çıkartmak için yeni bir yol, bir üçüncü yol, seçmenin, insanın odaklı olduğu, velinimet olduğu bir yolculuğu başlatmaktı. Bu dönemde iftiralarla karşılaştık ama kulaklarımızı tıkadık. İnanıyorum ki bu seçimlerin en büyük sürprizi İYİ Parti olacak. Buna inandığım için de arkadaşlarımızın iddialı olmalarını önemsiyorum.”

‘CİNAYET’ YANITI

Akşener, bir gazetecinin önceki gün Sinan Ateş ve Hrant Dink cinayetleriyle ilgili sözlerini hatırlatması üzerine şöyle konuştu:

“Dün Sinan Ateş’in katledilmesiyle ilgili, ‘Mertlik ve cinayet’ sözünü kullandım, suikast değil. Öğrencilik yıllarımızda, 70’li yıllarda bu tür işler olurdu. Cinayet kötü bir şey, onu övmek mümkün değil. Dedim ki, o günlerde yapılırdı, acı bir şey fakat mertlik vardı ve sonuç itibarıyla korkmazdık. Bugün Sinan Ateş’in kızı bu derece korkuyorsa, bugün Türkiye’de yaşayan insanlar Hrant Dink’te olduğu gibi sırtından vurulabiliyorsa, failleri de serbest kalabiliyorsa, dolayısıyla namertlik kol geziyor demektir.”
Akşener Türkiye’nin namertliği sistem haline getirmiş bir terör örgütüyle karşı karşıya olduğunu da belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!