Akşehir'de AKP seçim bürosunun camları kırıldı

Güncelleme Tarihi:

Akşehirde AKP seçim bürosunun camları kırıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2009 13:59

KONYA'nın Akşehir İlçesi'nde, AKP'nin seçim bürosunun camları kırıldı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AKP Belediye Başkan adayı Mustafa Baloğlu'nun afişleri yırtıldı. Olaydan sonra gözaltına alınan 2 kişi, ‘mala zarar verme’ suçundan işlem yapılarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Meydan Mahallesi 24 Ağustos Bulvarı üzerindeki Mehmet Ali Ceylan'a ait Başoğlu Apartmanı'nın zemin katındaki işyeri, AKP ilçe teşkilatı tarafından kiralanarak seçim bürosu haline getirildi. Camlarına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AKP Belediye Başkan adayı Mustafa Baloğlu'nun fotoğrafları asıldı. Dün saat 24.00 sıralarında AKP seçim bürosunun önüne gelen 27 yaşındaki Mevlüt Uysal ve 25 yaşındaki Mehmet Pınar, taşlarla camları kırarak, Erdoğan ve Baloğlu'nun posterlerini yırttı. Çevredekilerin ihbarı ile olay yerine gelen polisler, 2 kişiyi gözaltına aldı. Yapılan sorgulamalarının ardından ‘mala zarar verme’ suçundan işlem yapılan zanlılar, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

AKP İlçe Başkanı Yusuf Kahraman, bugün ilçe binasında düzenlediği basın toplantısında olayı kınadığını belirtti. Kahraman, “Akşehir özel insanların yaşadığı bir yerdir. Bu tür olaylar Akşehir'e yakışmaz. Akşehir'i yönetecek insanların, taraftar olan insanların öncelikle birbirine tahammül göstermesi gerektiğini düşünüyorum. Birbirimize tahammül edebildiğimiz oranda Akşehir'e hizmet edebileceğimize inanıyorum. Bu mala zarar verme değil tamamen siyası bir suçtur. Tahammül sınırı olmayan insanların yaptığı bir iş olduğunu inanıyoruz. Bu olayı derinleştirmeden sükunetle karşılayacağız” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!