Aksaray ve AÄŸrı'da kaza: 9 ölü

Güncelleme Tarihi:

Aksaray ve Ağrıda kaza: 9 ölü
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 15, 2011 13:35

ANKARA’nın Şereflikoçhisar İlçesi yakınlarında TIR ile çarpışan otomobil, 50 metre sürüklenip, kağıt gibi ezildi. Hurdaya dönen otomobilde bulunan 4 kişi öldü. Ağrı'da meydana gelen kazada ise 5 kişi öldü 7 kişi yaralandı

Haberin Devamı

AKSARAY'DAKİ KAZA YERİNDEN GÖRÜNTÜLER / WEB TV

Ä°lk kaza kaza, Aksaray-Ankara E-90 karayolunda Åžereflikoçhisar ilçe sınırlarında 20 kilometre uzaklıktaki Mezgitaltı Mevkii’nde bugün saat 10.00 sıralarında meydana geldi. Aksaray’dan Ankara yönüne giden Hüseyin Söker yönetimindeki 31 FP 336 plakalı TIR, sürücüsünün direksiyon kontrolünü kaybetmesi sonucu karşı ÅŸeride geçti. TIR, Aksaray yönüne giden, sürücüsü belirlenemeyen 06 YUL 16 plakalı otomobili altına aldı. TIR ile birlikte yaklaşık 50 metre sürüklenen otomobil, ÅŸarampole yuvarlandı. Kazada araçları çıkarmak ve ölenlerin cesedine ulaÅŸmak için yaklaşık 3 saat çalışma yapıldı.   Â

Otomobilde bulunan 22 yaşındaki Duran Kaya ile Mehmet Taha Yalçın, 30 yaşındaki Yasin Osman Yücel ve üzerinde kimlik çıkmayan 1 kişi öldü. Cesetler, jandarma ekipleri, itfaiye aracı ve iş makinelerinin yardımı ile güçlükle çıkarılarak Şereflikoçhisar Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Haberin Devamı

Kaza yerinde fren izine rastlandı. Kazanan TIR sürücüsünün bir anlık dalgınlığı nedeniyle kazaya meydan vermiş olabileceği ifade edilidi. Kazadan sonra hastaneye sevk edilen TIR sürücüsü Hüseyin Söker, ilk tedavisinin ardından gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

AĞRI'DA 5 ÖLÜ

Ağrı’nın Diyadin İlçesi’nde meydana gelen zincirleme trafik kazasında 5 kişi öldü, 7 kişi yaralandı.

Kaza bugün saat 17.00 sıralarında Ağrı - Diyadin karayolunda meydana geldi. Sürücüsü belirlenemeyen 04 AK 611 plakalı kamyonet, Diyadin ilçe yolundan E-80 karayoluna çıkarken, yine sürücüsü belirlenemeyen 04 B 4164 plakalı minibüsle çarpıştı. Bu sırada minibüsün arkasından gelen ve yine sürücüsü belirlenemeyen 04 D 3826 plakalı yolcu minibüsü kaza yapan araçlara çarptı. Ağrı’dan Doğubeyazıt’a yolcu taşıyan minibüs, çarpmanın etkisiyle yolun sağındaki beton duvara çarparak durdu. Kazada ilk belirlemelere göre yolcu minibüsündeki 5 kişi hayatını kaybederken, 7 kişi de yaralandı.

Kazada ölen ve kimlik tespitleri yapılamayan 5 kişinin cenazeleri otopsi yapılmak üzere Diyadin, Taşlıçay ve Ağrı’daki hastanelerin morguna kaldırıldı. Zincirleme kazada yaralanan 7 kişi ise Ağrı, Doğubayazıt ile Taşlıçay ilçesindeki hastanelerde tedavi altına alındı. Kaza nedeniyle Ağrı-Doğubayazıt- Gürbulak karayolu bir süre ulaşıma kapandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!