Aksanat'ta tiyatro sezonu sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Aksanatta tiyatro sezonu sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2000 00:00

Haberin Devamı

Sezonun son oyunu olarak Bilge Karasu'nun ‘‘Sevilmek'' adlı oyununu repertuvarına alan Aksanat Prodüksiyon Tiyatrosu, oyunu bugün saat 16.00'da, cuma ve cumartesi saat 19.00'da Aksanat'ta yeniden seyirciye sunacak. Aksanat Prodüksiyon Tiyatrosu ‘‘Sevilmek''i ilk kez Mart ayında sergiledi, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nde de repertuarlarındaki diğer üç oyunla birlikte sahneleyerek, Türkiye'de bir ilke imza attı.

‘‘Sevilmek'' Bilge Karasu'nun ilk kez sergilenen bir yapıtı. 1995 yılında yitirdiğimiz Karasu, İlhan Mimaroğlu için libretto olarak yazdığı ‘‘Aşk'' adlı metnin temasını ‘‘Sevilmek'' adlı bir radyo oyununda kullanmıştı. Yazarın ölümünden sonra Füsun Akatlı'nın derlediği ve Metis Yayınları'ndan çıkan ‘‘Lağımlaranası ya da Beyoğlu'' adlı kitapta yer alan metni Işıl Kasapoğlu sahne için yönetti. Köksal Engür, Tilbe Saran ve Cüneyt Türel'in rol aldıkları oyunun çevre düzenini Duygu Sağıroğlu, müziğini Joel Simon, dramaturjisini Zeynep Avcı üstlendi. ‘‘Sevilmek'', evli bir çift olan Esin (T. Saran) ve Sinan (C. Türel) ile Sinan'ın iki yıldır görmediği arkadaşı Ercan (K. Engür) arasındaki hesaplaşmaya dönüşen gerilimi yalın ama yoğun bir dille anlatıyor.

‘‘Sevilmek'' geçtiğimiz günlerde sonuçlanan Afife Jale Tiyatro Ödülleri'nde Işıl Kasapoğlu'na En İyi Yönetmen, Cüneyt Türel'e En İyi Erkek Oyuncu ödüllerini kazandırdı.

Aksanat, İstiklal Cad. Zambak Sok. 16, Taksim. Tel: (0212) 252 35 00

Özel Günhan öğrencilerinin sergisi

ÖZEL Günhan Eğitim Okulu'nun ‘‘Resim-iş Sergisi'' Yüzevler Maltepe McDonald's'da açıldı. Sergide, Özel Günhan Eğitim Okulu öğrencilerinin el becerileri, pastel, suluboya ve guvaş çalışmaları bulunuyor. Sergilenen çalışmalar, 6 yaş hazırlık sınıfı ve 7-11 yaş grubu katılımıyla gerçekleşiyor. 7 Mayıs 2000 tarihine kadar sergi ziyaretçiler tarafından gezilebilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!