AKS sonuçları açıklandı mı? İşte merak edilen detaylar...

Güncelleme Tarihi:

AKS sonuçları açıklandı mı İşte merak edilen detaylar...
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2021 16:30

AKS sonuçları pek çok öğretmenin gündemini meşgul etmeye devam ediyor.. 25 Nisan 2021 tarihinde yapılması planlanan ancak Covid 19 salgını nedeniyle ileri bir tarihe ertelenen Adaylık Kaldırma Sınavı 5 Eylül’de yapıldı. AKS sonuçları ile ilgili yapılan açıklamada, sonuçların sınavın yapıldığı tarihten itibaren en geç 15 (on beş) iş günü içinde ilan edileceği bildirildi. İşte, Adaylık Kaldırma Sınavı olarak bilinen AKS sonuçları hakkında bazı bilgiler

Haberin Devamı

AKS’ye giren adaylar sonuç açıklamasını beklemeye başladılar. Adaylık Kaldırma Sınavı 2021 yılında 5 Eylül tarihinde düzenlendi. 25 Nisan 2021 tarihinde yapılması planlanan AKS, koronavirüs nedeniyle ertelenmiş ve 5 Eylül tarihine alınmıştı. Peki, AKS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte MEB tarafından yayımlanan kılavuz içerisinde yer alan bilgiler

AKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yayımlanan kılavuz içerisinde yer alan bilgiye göre AKS sonuçları, sınavın yapıldığı tarihten itibaren en geç 15 (on beş) iş günü içinde www.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecektir. Adaylara ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecektir.

AKS sonuçları 24 Eylül tarihine kadar erişime açılmış olacak.

SINAVIN DEĞERLENDİRİLMESİ

Adayın cevap kâğıdı 2 adet optik okuyucu tarafından çift kontrol sistemiyle okutulacaktır.
Değerlendirme 100 (yüz) tam puan üzerinden yapılacaktır. 60 (altmış) ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacaktır.

Haberin Devamı

Sınavda yer alan her sorunun puan değeri eşit ağırlığa sahiptir. Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecektir. Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun komisyon kararı ile belirlenmesi halinde; soru/sorular iptal edilmeyecek, soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye dâhil edilecektir.

Değerlendirme sırasında Merkez Sınav Kurulu kararı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden hesaplanması suretiyle puanlama yapılacaktır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!