Akrabaları şehit törenine katılmayacak

Güncelleme Tarihi:

Akrabaları şehit törenine katılmayacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2008 18:50

Ceylanpınarlı şehit Eyüp Dağtekin için yarın Ceylanpınar Kaymakamlığı bahçesinde düzenlenecek resmi şehit törenine Dağtekin Ailesi'nin yakın akrabaları ile dostlarının katılmayacağı öne sürüldü.

Haberin Devamı

İŞTE ŞEHİTLERİMİZİN FOTOĞRAFLARI

Dağtekin’in adını açıklamayan bir yakını, “Akrabaları olarak devletin düzenleyeceği törene katılmayacağız” dedi. Baba İbrahim Dağtekin, bu konudaki soruları yanıtlamazken, “Her iki tarafta bizim insanımız. Operasyonlar dursun” demekle yetindi. Baba Dağtekin, oğlunun “Baba ben burada 1000 tane askerin ortasındayım. Onlar ölmedikçe bana da bir şey olmaz. Korkmanıza gerek yok” dediğini söyledi.

ŞEHİT ER DTP'Lİ BAŞKANIN YEĞENİ

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi’ndeki Aktütün Karakolu'na PKK'lı teröristlerin düzenlediği saldırıda Jandarma Er Eyüp Dağtekin'in şehit olduğu haberi memleketi Şanlıurfa’nın Ceylanpınar İlçesi’ndeki ailesini yasa boğdu. 7 aylık asker Dağtekin’in DTP Ceylanpınar İlçe Başkanı Ahmet Dağtekin’in yeğeni olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Şehit Eyüp Dağtekin'in şehit olduğu haberi, askeri yetkililer tarafından ilçeye 30 kilometre uzaklıktaki Yukarı Doruklu Köyü'nde oturan ailesine bildirildi. Oğullarının şehit olduğu haberiyle yıkılan aile gözyaşlarına boğuldu. Çiftçilikle uğraşan baba İbrahim Dağtekin, Bilecik'te acemi eğitimini tamamladıktan sonra usta birliği için Ankara'ya gönderilen oğlunun 2 ay önce Hakkari'deki yeni görev yerine gönderildiğini anlattı. İbrahim Dağtekin, dün öğle saatlerinde oğluyla telefonla görüştüğünü belirterek, “Bize geri hizmette olduğunu, bu nedenle çatışmalara girmediğini söylüyordu. 30 yıldır bu olay devam ediyor, artık buna çare bulunsun” dedi.

İbrahim Dağtekin, taziyelerin kabul edilmesi için köyde kurulan iki ayrı taziye çadırında taziyeleri kabul etti.

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!