‘Akraba üniversitesi’ iddialarını yanıtladı

Güncelleme Tarihi:

‘Akraba üniversitesi’ iddialarını yanıtladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2023 07:00

MALATYA Turgut Özal Üniversitesi’ne 2022 yılında rektör olarak atanan Prof. Dr. Recep Bentli’nin dört akrabasının üniversitede çalışıyor olması tepkilere yol açtı.

Haberin Devamı

Tıp fakültesi dekan yardımcısı Dr. Neşe Karakaş’ın Bentli’nin kayınbiraderinin eşi, Akçadağ Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Selda Sezer, Kale Turizm ve Otel İşletmeciliği Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Serkan Bentli ve Hukuk Müşavirliği Büro Personeli Nazlı Bahar Canbay’ın kuzeni olduğu iddia edildi. Rektör Bentli, Hürriyet’e yaptığı açıklamada iddiaları şöyle yanıtladı:

BENDEN ÖNCEKİ DÖNEM

“İsmi geçen kişiler rektörlük dönemimden önce görevlendirilen kişiler. Malatya’da zaten iki üniversite var. Şehrin nüfusu 800 bin kişi. Haliyle bu kişilerin akrabam olması ihtimali normal olarak görülebilir. Ancak bu iddialar bizi yıpratmaya yönelik. Hukuki olarak tüm yasal haklarımızı saklı tutup gerekli başvurularımızı yaptık. Onların hiçbiri birinci dereceden akrabam değil. Yansıtılan bilgiler yanlış. Sadece biri kuzenim diğerleri üçüncü dereceden akrabam. Bu kişiler 2019 ile 2020 yıllarında üniversitede görevlendirilmiş kişiler.  Hepsinin göreve başlama süreçleri ve tarihleri var. Henüz 5 yıllık bir üniversiteyiz ve üniversite ilk kurulduğu yıllarda yoğun bir alım yapılmış. Bu kişiler de üniversiteye başvurup girmişler.”     

BAKMADAN GEÇME!