AKP'li vekilden Rasmussen'e Kur'an-ı Kerim

Güncelleme Tarihi:

AKPli vekilden Rasmussene Kuran-ı Kerim
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2006 12:56

AKP Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, İslam dünyasını rahatsız eden karikatürlerin yayınlanması nedeniyle Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen'e Kur'an-ı Kerim gönderdi.

Haberin Devamı

Kur'an-ı Kerim'in İngilizce çevirisinin yanı sıra Hz. İsa ve Hz. Meryem ile ilgili Kur'an'da yer alan 14 ayetin İngilizce çevirisini ve bir mektubun yer aldığı paketi TBMM Postanesi'nden gönderen Kiler, dünya Müslümanlarına da çağrıda bulunarak, şiddete başvurmamalarını, Danimarka ve Norveç ürünlerini boykot etmelerini istedi.

Müslümanların peygamberlerine yapılan hakareti kabul etmeyeceğini belirten Kiler, Hıristiyanların peygamberi Hz. İsa ile ilgili Kur'an-ı Kerim'de yer alan ayetleri de Rasmussen'e gönderdiğini söyledi.

Dünyada yaklaşık 1.5 milyar Müslüman bulunduğunu ifade eden Kiler, ”Müslümanlar şiddet kullanmak yerineDanimarka ve Norveç ürünlerini boykot etsinler” diye konuştu.

Vahit Kiler, bir gazetecinin sorusu üzerine, kendilerine ait 110 markette dünden itibaren Danimarka ve Norveç ürünlerinin satışını durdurduklarını açıkladı. Kiler, ayrıca marketlere Danimarka ve Norveç ürünlerinin protesto için satılmadığını, vatandaşların da bu ülkelerin ürünlerini boykot etmelerini isteyen yazılar asıldığını kaydetti.

“KUTSAL DEĞERLERİN SEVGİ DEĞERİNİ ÖLÇMEK ZORDUR”

AK Parti'li Kiler, Danimarka Başbakanı Rasmussen'e gönderdiği mektupta da din kavramının, insanların birbirine yakınlaşmasının temellerinden olduğunu ifade ederek, “Yüce Allah, insanlara armağan ettiği dinler yoluyla birbirinden farklı olan toplumların, birbirine düşman değil, dost olmasını öğütlemiştir. Şüphe yok ki, insanların din anlayışları sadece kendilerini ilgilendirir” dedi. Kiler, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“Sadece bizi ilgilendiren ve saygı duyduğumuz her şeye, bizim dışımızdakilerin de saygı göstermesi olgunluğu, medeniliğin bir gereğidir. Çünkü, insan hayatında kutsal olan değerlerin, sevgi değerini ölçmek zordur. Size, derin üzüntümü dile getirmek istiyorum. Önce bir insan olarak, sonra da bir Müslüman olarak... Üzülüyorum çünkü, inançlarımızın bizi ayırmasını değil, kucaklamasını istiyorum ama bunu toplumunuzda göremiyorum. Üzülüyorum çünkü, mizah, komedi deyince ne kadar farklı şeyler anlıyoruz ve sizin mizah anlayışınız nelere mal oluyor... Üzülüyorum çünkü, biz düşünce özgürlüğü denince sizin peygamberinizle dalga geçmeyi anlamıyoruz ama siz de bizi hiçbir konuda anlamıyorsunuz...

Sayın Başbakan,

Haberin Devamı

Artık tüm insanların silahları, kötü sözleri, kötü düşünceleri bir yana bırakıp, sevgiye koştuğu günleri yaşamalıyız. Birbirimizi kışkırtmadan, birbirimizi üzmeden ve birbirimizin inançlarına saygı gösterdiğimiz günleri yaşamalıyız. Bizim kutsal kitabımız Kur'an'da, sizin peygamberiniz İsa Peygamber hakkında inen ayetlerin hangileri olduğuna da dikkatinizi çekiyorum. Bu ayetler, sizlerin inancına ve peygamberine biz Müslümanların duyduğu derin saygının bir ifadesidir. Bu ayetler, sizlerin inancına ve peygamberine beslediğimiz sevginin ve saygının bir ifadesidir. İyi okumanızı ve üzerinde düşünmenizi rica ediyorum.”

Vahit Kiler, mektubunda, Danimarka elçiliklerine yapılan saldırıları nefretle kınadığını ifade ederek, “Ama lütfen siz de bizim peygamberimize yapılan bu saygısızlığı dünya kamuoyu önünde daha açık bir şekilde nefretle kınayın” dedi.
Karikatürleri yayınlayan gazetenin, bundan 3 sene önce Hz. İsa ile ilgili bir karikatürü, “Hıristiyanlar incinir” diyerek yayınlamadığını hatırlatan Kiler, “Dünya kamuoyuna çifte standardın kötü bir şey olduğunu ve gerçek demokrasilerde, çifte standart olamayacağını söyleyin tüm insanlara. Düşünce özgürlüğünün, insanların inançlarına saygısızlık demek olmadığını ilan edin tüm dünyaya. Dünya barışına büyük bir katkı yapın. Tüm dünya sizden bu olgunluğu bekliyor” görüşünü dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!