AKP'li TerzibaşıoÄŸlu: Kumarhaneler açılsın

Güncelleme Tarihi:

AKPli Terzibaşıoğlu: Kumarhaneler açılsın
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 04, 2005 11:37

AKP Muğla Milletvekili Orhan Seyfi Terzibaşıoğlu, Türkiye’nin turizm gelirlerini artırması için belli yerlerde kumarhaneleri yeniden açma önerisinde bulundu.

Haberin Devamı

Terzibaşıoğlu, İstanbul’dan turizmin değerleri açısından yeterince yararlanılamadığını söyledi. İstanbul’un dünyanın en güzel şehirlerinden biri ve tarihi eserlerinin yanı sıra denizi de olduğunu anlatan Terzibaşıoğlu, diğer başkentlerle kıyaslandığı zaman Prag ve Viyana’dan çok üstünlükleri bulunduğunu söyledi.

 

Terzibaşıoğlu, bugün Londra’ya yılda 10.5 milyon, Prag’a 7.5 milyon, İstanbul’a ise 3.5 milyon turist geldiğine işaret ederek, oysa İstanbul’daki müzelerin bu başkentlerden daha fazla, otellerinin de Prag ve Viyana’daki otellerle eşit olduğunu ve yeni gelen turistleri kaldırabileceğini anlattı.

  Â

Haberin Devamı

KUMARHANELER: TURÄ°ZMÄ°N BÄ°R KOLU

 

Terzibaşıoğlu, İstanbul’da "Galata Projesi" ile bazı restorasyon çalışmaları yapılacağına dikkat çekerek, Haydarpaşa Garı’nın da otel ve alış veriş merkezi haline getirilebileceğini söyledi.

  Â

"Casinoları (kumarhaneleri) da tekrar Türkiye’de belirli yerlerde açmak lazım" diyen Terzibaşıoğlu, "Bu da turizmin bir kolu. Ancak bu kumarhaneler açılırken, sadece yabancıların girebilmesi içinde tedbirler almalı. Bunların kapılarından gümrük kapılarında olduğu gibi geçmek lazım. Elektronik giriş-çıkışlar olabilir. Monako Prensliği sadece bununla hayatını sürdürüyor" dedi.

  Â

Terzibaşıoğlu, İstanbul turizmini hareketlendirmek için, birinci dünya savaşının en önemli çıkartmalarının yapıldığı Çanakkale ile İstanbul arasında günübirlik turlar düzenlenebileceğini de söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!