AKP'li Fırat: Seçim 2007’de

Güncelleme Tarihi:

AKPli Fırat: Seçim 2007’de
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2006 16:03

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, genel seçimin 2007 yılının Kasım ayında yapılacağını, Cumhurbaşkanı’nı da bu meclisin seçeceğini belirtti.

Haberin Devamı

Partisinin Mersin İl Başkanlığı’ndaki bayramlaşma töreninde konuşan Dengir Mir Mehmet Fırat, AKP olarak ülkeyi dar boğazdan çıkarttıklarını söyledi. Fırat, bugüne kadar hiç bir şekilde dokunulamayan güçlü toplulukların üstüne, vatandaştan aldıkları güçle gitmeye başladılarını kaydederek şunları söyledi:

“Bahçelerindeki ceylanından, evinin içindeki viskisi dahil olmak üzere tamamını sattırdık ve o paraları hazineye kazandırdık. Vermek istemeyenler de, Yüce Türk adaleti tarafından mahkum edildi ve o konforlu hapishanelerde 30 yıllarını doldurmaya başladı. Milletin kuruşunu boğazına indirenlerin icap ederse elimizi boğazlarından sokup o kuruşu çıkaracağız ve sizlere iade edeceğiz.”

“CUMHURBAŞKANINI BU MECLİS SEÇECEK”

Milletin vekaleti 5 yıl için kendilerine verdiğini kaydeden Fırat, “Bu milletin bize verdiği vekaleti kullanacağız. Bu seçmiş olduğunuz 22’nci dönem TBMM, 2007 yılı Kasım ayında emaneti sahibine teslim etmek üzere sandığı önünüze getirecektir. Bu meclis, bu tarihe kadar milletin verdiği vekaleti ve yetkiyi sonuna kadar kullanacaktır. Bu meclis, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni temsil etmek üzere 2007’de Cumhurbaşkanı’nı meclis içinden seçecektir. O görev bu meclise aittir. Hiç kimse başka hayale kapılıp aç tavuk misali kendisini buğday pazarında görmesin” diye konuştu. Muhalefet partilerini de eleştiren Fırat, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Kimileri de sokaklardan bahsediyor. Sandığı 2006’de bu milletin önüne getireceklerini söylüyorlar. Ama farkında değiller ki, o sokaklarda bu millet var. Hiç tanımadıkları, hiç duymadıkları bu millet var. Bizim o sokaklardan korkumuz yok. O sokaklar bizim. Milletle iç içeyiz, aynı üzüntüyü, aynı mutluluğu paylaşan insanlarız.”
Bayramlaşma sonrası davcetlilere pilav ve et kavurma ikram edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!