AKP'li Demir'den OMU için suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

AKPli Demirden OMU için suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2006 13:39

Ondokuzmayıs Üniversitesi'ndeki (OMÜ) kadrolaşma iddialarını araştırmak amacıyla kurulan TBMM araştırma komisyonunun başkanı, AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, üniversite ile ilgili bazı iddialar hakkında suç duyurusunda bulundu.

“Ondokuzmayıs Üniversitesi'nde keyfi yönetim, kamu kaynaklarının amaç dışı kullanımı ve kadrolaşma iddialarının araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi” amacıyla kurulan araştırma komisyonunun çalışmalarını tamamlayarak raporunu TBMM Başkanlığı'na sunmasının ardından bugün de konuyla ilgili olarak Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'na bulunuldu.

Komisyon Başkanı, AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, beraberinde bazı sendikaların temsilcileriyle geldiği Adliye binasında yaptığı açıklamada, çalışmaları sırasında komisyona ulaşan ve Cumhuriyet Başsavcılığı'nı ilgilendiren belgeleri bir dosya halinde savcılığa sunacaklarını, bu konuda komisyonun kendisine yetki verdiğini ifade etti.

Suç duyurusunda; ihalelerle, yönetim tarzıyla, işletmeyle, bir kısım inşatlarla ve bir takım usulsüzlüklerle ilgili iddiaları içeren belge ve eklerinin bulunduğunu anlatan Demir, “Temenni ederim ki bugüne kadar yapılanların aksine YÖK bu dosyalarla ilgili yasal sürecin başlatılması için gerekli izni verir” dedi. YÖK'ün daha önce bazı iddialarla ilgili Cumhuriyet savcılıklarının istedikleri izne genelde olumsuz cevap verdiğini belirten Demir, şunları kaydetti:

“Bu defa temenni ederim ki savcılıklarımızın Ondokuzmayıs Üniversitesi ile ilgili iddiaları inceleyip gereğini yapmak üzere YÖK'e yaptıkları başvuruya olumlu cevap verilir. Böylece üniversiteler aklanmış olur.  Üniversiteler, yöneticilerinin kendi ifadeleriyle doğrudan aklanmaz. Bir takım iddiaların ortadan kaldırılabilmesi, doğruysa doğru, yanlışsa iftira olduğunun ortaya çıkarılması mahkeme kararı ile ortaya çıkar. Bunun önünü açmak da YÖK'e düşmektedir. Bu anlamda bir iyi niyetli bekleyiş içinde olacağız. Temenni ederim ki yasaların kendilerine verdiği hakları istismar etmeden üniversitelerin üzerindeki bir takım gölgelerin kaldırılmasına yardımcı olurlar.” Demir, daha sonra Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Gökçınar'ın odasına giderek suç duyuruyla ilgili dosyayı verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!