AKP'li başkan: Yönetmene küfür etmedim

Güncelleme Tarihi:

AKPli başkan: Yönetmene küfür etmedim
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2008 19:33

Kastamonu'nun İnebolu Belediye Başkanı İdris Güleç, “Son Kumsal” adlı belgeselin ilçedeki gösterimi sırasında, belgeseli yarıda kesip ekibi kovduğuna ilişkin iddialar hakkında açıklama yaptı.

Güleç, belgesel gösterimini yarıda kestirdiğini doğrularken, yönetmen Aydın Kudu'dan gitmesini istediğini, ancak hakaret ve tehdit etmediğini söyledi.

Belgeselde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın doğayı tahrip ettiği yönünde vurguların olduğunu belirten Güleç, “Bu yolu Sayın Başbakan Erdoğan mı yaptırdı? Yıllar önce başlanmış projeyi bitirdi. Doğada bir tahribat olmuşsa bunun sorumlusu Başbakanımızmış gibi gösterilemez” dedi.

Güleç, belgeselin yayınlandığı Duru Park Havuzlu Bahçe'de yaşanan olayı şöyle anlattı:

“Bir arkadaşım Aydın Kudu'nun hazırladığı belgeselin yayınlanması için yardım istedi. Ben de çevreye duyarlı bir insan olarak bu belgeselin yayınlanmasına yardımcı oldum. Ekibin kalacağı yerleri bile ayırttım. Geldiklerinde belgeselin bir CD'sini de bana hediye ettiler. Ancak ben bu CD'yi izleme gereği duymadan çay bahçesinde yayınlanması için yardımcı oldum. Hatta vatandaşları belgeseli izlemeleri için teşvik ettim.

Oturduğumuz masada eşim ve akrabalarım vardı. Yayın başladıktan sonra Karadeniz sahil yolundaki doğa tahribatının sorumlusunun Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olduğu izlenimi veriliyor. Bunun üzerine yönetmeni yanıma çağırarak, 'Bakın, sizinle daha önce konuştuğumda (siyasi bir şey var mı?) diye sordum, olmadığını söylediniz. Şimdi burada siyaset yapıyorsun. Bunu burada keseceksin' dedim.

Aydın Kudu da 'Devamını izlerseniz, biz Başbakan'a bir şey demiyoruz' diye cevap verdi. Ben de 'Benim canımı sıkmayın, bunu hemen kapatın' dedim. Daha sonra da çay bahçesi görevlilerini çağırarak yayını kesmelerini istedim.”

Kudu, ısrarını sürdürünce “Kapat şunu, uzatma, benim canımı daha fazla sıkmadan çek git” dediğini ifade eden Belediye Başkanı Güleç, şöyle devam etti:
“Kendisine herhangi bir hakaretim olmamıştır. Yanımda ailem ve akrabalarım var. Benim bunun haricinde başka bir şey söylememe terbiyem müsaade etmez. Ben AK Parti'li bir belediye başkanıyım. Başbakanımıza karşı yapılan haksızlığa müdahale ederim. Bugün de aynı düşüncedeyim. Başbakanımıza karşı bir hakaret, haksızlık ve saygısızlık yapıldığında aynı şekilde müdahale ederim ve bundan da çekinmem.”

Yönetmen Aydın Kudu ve eşi Rüya Arzu Köksal'ın çektiği Karadeniz sahil yolunun doğada oluşturduğu tahribatı konu alan “Son Kumsal” adlı belgeselin 22 Temmuz akşamı İnebolu'daki gösterimi sırasında, Başkan Güleç'in, gösterimi yarıda kestiğine ilişkin haberler yayımlanmıştı.

Belgeselin yönetmeni Aydın Kudu, bir gazeteye yaptığı açıklamada Başkan Güleç'in kendisini ve eşini İnebolu'dan kovduğunu ve “ağzını burnunu dağıtırım' diyerek tehdit ettiğini öne sürmüştü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!