AKP'li Bağış: "BM'de umut ışığı olduk"

Güncelleme Tarihi:

AKPli Bağış: BMde umut ışığı olduk
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2008 15:52

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Egemen Bağış, bundan 30 yıl önce Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin Türkiye'yi Kıbrıs'ta işgalci ilan ettiğini ve buradan çıkmasını istediğini belirterek, “Bugün aynı Güvenlik Konseyi, dünyanın 3. büyük ülkesi olan Türkiye'ye 'Bize yol göster. Bize ışık tut' diyor” dedi.

AKP Kadıköy İlçe Teşkilatı 3. Olağan Kongresi, Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirildi.

İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kongrede konuşan Bağış, bundan yıllar önce terör örgütü tehlikesiyle Türkiye'nin Suriye sınırına 300 bin asker yığdığını hatırlatarak, “Ancak bugün Suriye, Halep'te yaptırdığı 60 bin kişilik stadının açılışını, Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a yaptırdı. Suriye bugün bizimle işbirliği içerisinde. Yakaladığı PKK militanlarını, adeta kulaklarından tutarcasına bize teslim ediyor” diye konuştu.

AK Parti'nin bugün İsrail ile Suriye arasında arabuluculuk içinde olduğunu kaydeden Bağış, “Biz, Pakistan ile Afganistan arasında da arabuluculuk yapıyoruz. İsrail ile Pakistan arasında da arabuluculuk yapıyoruz. Filistin ile İsrail arasında da arabuluculuk yapıyoruz” dedi.

Bağış, sözlerini şöyle sürdürdü:
“AK Parti, diklenmeden dik durma anlayışıyla sadece kendi içimizdeki kalkınmayı sağlamakla kalmadı, Türkiye'nin dış itibarını da sağladı. Bu noktada, düzenlenen NATO Zirvesi gibi birçok toplantılarda ve kritik işlerde başarılı olduk.
Bundan 30 yıl önce BM Güvenlik Konseyi, aldığı bir kararla Türkiye'yi Kıbrıs'ta işgalci ilan etmiş ve buradan çıkmamızı istemişti. Bugün aynı Güvenlik Konseyi, dünyanın 3. büyük ülkesi olan Türkiye'ye, 'Bize yol göster, ışık tut' diyor. Yani Kıbrıs konusunda Türkiye'ye haksızlık yaptığını adeta itiraf ediyor. İşte Türkiye, AK Parti ile nereden nereye geldi.

Türkiye artık, büyük bir transatlantik. Giremeyeceği su kalmadı. Diğer iktidarlar hep nutuk attı. Biz AK Parti olarak nutuk atmayı pek beceremiyoruz. AK Parti, Türkiye'ye kazandırdığı demokratik adımlardan bir adım geri atmadı. Kimse bizi birbirimize düşürme çabalarında başarılı olamaz. Çünkü, bu topraklar bizim.”

CHP'nin ulaşım konusunda nutuk attığını da öne süren Bağış, “Ama işler nutuk atmakla çözülmez. Yapılan metrobüs hattıyla, günde yaklaşık 500 binden fazla insanı taşıyarak çözülür. '7 Tepeli İstanbul'a 7 Tünel' projesini, ilerleyen zamanlarda başlatacağız. Bu şekilde çözümler üreterek çözülür İstanbul'un ulaşım sorunu” şeklinde konuştu.
Bağış, “Kadıköylü AK Partili'ler, Kadıköy Belediyesi'ni alacak” dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Edibe Sözen de AKP olarak kendilerini hizmete adadıklarını ifade ederek, Türkiye'nin her tarafına eşit hizmet götürdüklerini bildirdi.

Hiçbir ilin, hiçbir ilden, hiçbir ilçenin hiçbir ilçeden üstünlüğü olmadığını belirten Sözen, bu mantıkla tüm Türkiye'ye hizmet ettiklerini, Kadıköy'de de yerel seçimlere teşkilat olarak hızla hazırlandıklarını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!