AKP onlarla yola devam

Güncelleme Tarihi:

AKP onlarla yola devam
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2008 00:00

Başbakan Tayip Erdoğan, yerel seçimde Antalya Belediye Başkanı Menderes Türel, Kayseri Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve Konya Belediye Başkanı Tahir Akyürek ile yola devam edeceklerini açıkladı.

Şeb-i Arus törenleri için Konya’da bulunan Erdoğan, belediyede düzenlediği basın toplantısında Antalya, Kayseri ve Konya adaylarını açıkladı. Pazar günü İstanbul ve Kocaeli belediye başkan adaylarını açıklayacağını belirten Erdoğan, "En geç 15 Ocak’a kadar tüm adaylarımızı kamuoyuna duyurmuş olacağız" dedi. AKP’de parti içi demokrasinin işlediğini vurgulayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Menderes Türel biliyorsunuz 2004 seçimlerinde Antalyalıların takdiriyle onların teveccühü ile Büyükşehir belediye başkanı seçildi. Sağolsun yüzümüzü kara çıkarmadı. Yeni dönemde Menderes Türel’le yolumuza devam ediyoruz. Hayırlı olsun. Sayın Mehmet Özhaseki kardeşimiz 2004’te seçimlerde yüzde 70.2 gibi bir rekor oy oranıyla işbaşına gelmişti. 4.5 yıllık süre içerisinde Kayseri’yi Orta Anadolu’nun yıldız şehirlerinden biri haline getirdi. Bu yeni dönemde de Mehmet Özhaseki kardeşimle yola devam ediyoruz. Yeniden adaylığını açıklayacağımız bir başka Büyükşehir Konya. Tahir Akyürek kardeşimiz, 5 yılda Konya’ya 500 hizmet kazandırdı. Konya şu anda bir cazibe merkezi haline geliyor ve gelecek. 29 Mart seçimlerinde Konya’da yeniden Tahir Akyürek diyoruz."

Gökçek beklemede

Erdoğan başkanlığında önceki gece yapılan MYK’den, Melih Gökçek’in Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı konusunda karar çıkmadı. Gökçek ile ilgili anket çalışmalarına devam kararı alınırken, Erdoğan da eğilimlerini almak için yakında Ankara milletvekilleriyle bir araya gelecek. Bu gelişme, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’un da adaylık başvurusu yaptığı Ankara’da sıkıntı yaşandığının işareti olarak yorumlandı. MYK’de, AKP’li başkanların bulunduğu 12 büyükşehirden geriye kalan 7’sinde anket çalışmaları sürdürülmesi benimsendi. Ankara, Gaziantep, Samsun, Bursa, Sakarya, Erzurum ve Aytaç Durak’ın partiden istifasıyla boşalan Adana’da buna yönelik çalışmalara hız verilecek. Erdoğan’ın gözünü diktiği İzmir, Diyarbakır, Batman ile Çankaya, Kadıköy, Konak ve Karşıyaka gibi ilçelerdeki adaylarını da Ocak ayı içinde ilan etmesi bekleniyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!