AKP’nin yaptığı örtülü faşizm

Güncelleme Tarihi:

AKP’nin yaptığı örtülü faşizm
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2009 00:00

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Ak Parti iktidarının Türkiye’de "Örtülü Faşizm" uyguladığını savundu. Kılıçdaroğlu, Memur-Sen Konfederasyonu’nu kastederek, "Bir memur sendikası AKP döneminde yüzde 700 büyüyorsa, bu örtülü faşizmin kanıtıdır" dedi.

Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Bircan Akyıldız başkanlığındaki Türkiye Kamu-Sen heyetini kabulünde, özetle şunları söyledi: "AKP kamu çalışanlarının grevli-toplu sözleşmeli sendikal hakkı almasının önündeki en önemli engel. Akyıldız, AKP’yi 2008’de imzaladıkları protokole sahip çıkmaya, Başbakan’ı sözünde durmaya çağırıyor. AKP söylediğinin tam aksini yapan partidir, onun için mutabakata da uymayacaklardır, boşuna beklemesinler. Zaten, işçilerin ’Kölelik Yasası’ dedikleri bir yasanın ardında duran bir anlayış, grevli-toplu sözleşmeli sendikal hakkın arkasında duramaz. Küresel ekonomik kriz ABD’de hafifledi, en ağır kriz tablosunu Türkiye yaşıyor. Diğer ülkelerde üst gelir grubundakilerin gelirleri azalırken, Türkiye’de artıyor. Bu, birilerinin krizi nasıl fırsata çevirdiğini gösteriyor.

Fuhuş kuyruğu

Bu ülkede 60 bin kadın bedenini satmak, fuhuş yaparak geçimini sağlamak için kuyrukta bekliyor. AKP, adaleti budur işte. Eğer ekmek kuyruğuna giren insanlar, utancından yüzünü kapatıyorsa bu aslında AKP’nin utancıdır." Kılıçdaroğlu’na bu sözlerine yanıt Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Kavaf’tan geldi. Kavaf, "Sayın Kılıçdaroğlu’nun sorumlu bir muhalefet anlayışı ile kadınlarımıza ilişkin sorunlara çözüm üretmek yerine, kadın bedenini ahlak dışı bir anlayışla siyasete alet etmesini kınıyorum. Bir kadın siyasetçi olarak kadınlarımızdan özür dilemesini bekliyorum" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!