AKP’li vekil, Bolu tugayını şikayet etti

Güncelleme Tarihi:

AKP’li vekil, Bolu tugayını şikayet etti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2006 00:00

AKP Diyarbakır Milletvekili Cavit Torun, Bolu Dağ Komando Tugayı’ndaki bazı görevlilerin Güneydoğu bölgesindeki olaylara karışmasından yakındı.

Haberin Devamı

Dün TBMM Şemdinli Olaylarını Araştırma Komisyonu’na bilgi veren Torun, yaşanan olayların, "Mevzii" değil "Organize" olduğunu savundu. Olaylara karışan Astsubay Ali Kaya’nın Bolu Dağ Komando Tugayı’nda görevli olduğunu anımsatan Torun, "Bu tugaydaki bazı isimlerin, geçmişte de bölgedeki olaylara karıştıkları iddiaları vardır" dedi.

1996’da Söz Gazetesi sahibi Mehmet Ali Altındağ’ın, PKK’ya 450 bin dolar yardım yaptığı iddiasıyla gözaltına alındığını kaydeden Torun, bu kişinin serbest bırakıldıktan sonra işyerinin bombalandığını, zaman zaman baskı uygulandığını söyledi.

Torun, itirafçıların belli adreslerinin olmadığını ve güvenlik güçleri tarafından pek çok amaçla, pek çok yerde kullanıldığını savundu. Torun, bölgede "itirafçıların", "iftiracı" olarak adlandırıldıklarını da kaydetti.

HACILAR DÖNÜNCE

Komisyon, Şemdinli başta olmak üzere bölgede inceleme yapma kararı aldı. Ancak hacca giden milletvekillerinin henüz dönmemiş olması nedeniyle şu aşamada gidiş tarihi belirlenmedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!