AKP kongresinin ertelenmesi tartışılıyor

Güncelleme Tarihi:

AKP kongresinin ertelenmesi tartışılıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2006 11:41

Eski Başbakan Bülent Ecevit’in cenazesinin eşi Rahşan Ecevit tarafından 11 Kasım Cumartesi günü düzenlenmesine karar verilince aynı gün yapılacak olan AKP kongresinin ertelenmesi olasılığı gündeme geldi.

Haberin Devamı

Cenazenin cumartesi günü yapılacağının kesinlik kazanması, aylar önceden belirlenen bir takvim gereği aynı gün gerçekleştirilecek olan AKP İkinci Büyük Kongresini etkiledi. AKP’de Ecevit’in cenazesinin devlet töreniyle aynı gün yapılacak olması AKP’nin Aski Spor Salonu’nda düzenleyeceği ve salonun yanına kuracağı çadırla birlikte Türkiye’nin her tarafından gelecek yaklaşık 30 bin kişiyle gerçekleştirmeyi planladığı kongrenin ertelenmesi tartışılmaya başlandı.

Ecevit’in ölümü üzerine Bakanlar Kurulu’nu olağanüstü toplayan ve devlet mezarlığına defnedilmesi konusunda yasa tasarısı hazırlayarak TBMM’ye sevkeden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün de partisinin Yerkez Yürütme Kurulu’nu(MYK) toplayacak. AKP kongresinin ertelenip ertelenmeyeceği konusundaki kararın MYK toplantısında verilmesi bekleniyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!