AKP ile CHP arasında klonlanmış ilan kavgası

Güncelleme Tarihi:

AKP ile CHP arasında klonlanmış ilan kavgası
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2009 13:43

AKP’nin Manisa mitingini daha kalabalık göstermek için yaptığı photoshop’lu klonlamanın ardından, şimdi de AKP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Asım Güzelbey ile CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özgümüş’ün arasında ilan klonlaması kavgası çıktı.

AKP Manisa İl Başkanlığı’nın Manisa mitingini daha kalabalık göstermek için fotoğraflar üzerinde photoshop hilesi yapması kamuoyunda günlerce tartışılmıştı. Photoshop skandalı kamuoyunda tartışılmaya devam ederken bu defa da AKP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Asım Güzelbey’in, CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özgümüş’ün ilanını klonladığı ortaya çıktı.

Özgümüş şunları söyledi:

"Habertürk televizyonunda sunucu Balçiçek Pamir’in “Söz Sende” isimli programının 13 Mart tarihli konuğu olan Asım Güzelbey’in programa katılacağını duyuran gazete ilanında, yine aynı programa 11 Mart tarihinde katılan CHP’li Ümit Özgümüş’ün kullandığı gazete ilan konsepti, sadece fotoğraf ve isim bilgileri değiştirilerek birebir kullanıldı. Ümit Özgümüş’ün seçim kampanyasındaki tüm görsellerinde yaklaşık 20 gündür yer alan “Adana Tarih Yazacak” sloganının ve 'Dürüst, Cesur, İddialı' vurgularının da bu ilanda kullanılması şaşkınlık yarattı. Bir aydır kullandığımız sloganları bu ilanda da kullanmıştık, Güzelbey de dürüst ve ilkeli olmaya karar vermiş ama daha işin başında iki ilkeyi de çiğnemiş. Ancak iki ilanın tasarımı arasında herhangi bir fark olmaması ilkeli ve dürüstlüğü çiğnemek için ne kadar cesur olduğunu gösteriyor"

Özgümüş, "Adana için ürettiğimiz projelerin Adana adayları tarafından kopyalanması ile nasıl başa çıkacağımızı düşünürken şimdi Gaziantep adaylarının klonlanması ile karşılaştık. Farkımız bu" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!