AKP: Hükümet, beceriksiz orkestra gibi

Güncelleme Tarihi:

AKP: Hükümet, beceriksiz orkestra gibi
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 16, 2002 12:38

AK Parti Grup Başkanvekili Hüseyin Çelik, Türkiye'nin jeopolitik ve jeostratejik konumunu pazarlayan ülke olmaktan kurtulması gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Grup Başkanı Bülent Arınç'ın İstanbul'daki programları nedeniyle katılmadığı grup toplantısında konuşan Çelik, Başbakan Bülent Ecevit`in ABD gezisini herkes gibi kendilerinin de dikkatle izlediğini belirtti.

Başbakan Ecevit'in ABD gezisinin olumlu geçmesini dileyen Çelik, "Türkiye, jeopolitik ve jeostratejik konumunu pazarlayan ülke olmaktan süratle kurtulmalıdır. Türkiye, sürekli borç alarak ayakta kalamaz" görüşünü savundu. "57. Hükümet, sadece çocuklarımızı değil,torunlarımızı da borçlandırdı" diyen Çelik, Türkiye`nin kamusal alanda Pakistan gibi kazanıp, Belçika gibi harcayan bir ülke olduğunu savundu.

IMF ve Dünya Bankası gibi uluslararası kuruluşlardan borç temin edildiğini, ancak Başbakan Ecevit'in bile "gelen paraların nereye gittiğine hayret ettiğini" ileri süren Çelik, "Başbakan Ecevit'in gezisi borç alıp verme üzerinde değil, karşılıklı ticaret için olumlu geçmesini bekliyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Eczacıların eylemine de deÄŸinen Çelik, SaÄŸlık Bakanı Osman DurmuÅŸ'un 22 bin eczacı ile kavga etmek yerine, sorunlara çözüm bulmasını istedi. Çelik, "EÄŸer devlet ilacın fiyatını düşürmek istiyorsa öncelikle yüzde 18 olan KDV oranını düşürsün. 2 yıldır bu konuda Maliye Bakanı ile SaÄŸlık Bakanı kavga ediyor. Bu Hükümet, her enstrümandan farklı ve düzensiz sesler çıkaran bir orkestra görünümündedir. Orkestra ÅŸefi maharetli deÄŸilse, bunlar gibi düzensiz sesler çıkaran orkestra olur" görüşünü dile getirdi.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!