AKP, gazeteci döven belediye başkanını disipline sevk etti

Güncelleme Tarihi:

AKP, gazeteci döven belediye başkanını disipline sevk etti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2006 17:11

Devlet Bakanı Atalay, CHA ve Zaman Gazetesi muhabirlerinii makamında korumasıyla birlikte dövdüğü belirtilen Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman’ın, AKP MYK’nın dünkü toplantısında oybirliğiyle disipline sevkedildiğini bildirdi.

Devlet Bakanı Beşir Atalay, Cihan Haber Ajansı ve Zaman Gazetesi muhabirlerini makamında korumasıyla birlikte dövdüğü belirtilen Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman’ın, AKP Merkez yürütme Kurulu’nun (MYK) oybirliğiyle aldığı kararla disipline sevkedildiğini bildirdi.

Genel Kurul’da gündem dışı konuşmalar sırasında, CHP Isparta Milletvekili Mevlut Coşkuner, Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman’ın Zaman gazetesi muhabirlerini makamında darp etmesini gündeme getirdi. Coşkuner, AKP’nin bu konuda ne yaptığını açıklamasını istedi.

Bunun üzerine kürsüye gelen Devlet Bakanı Beşir Atalay, meydana gelmesinin hemen ardından AKP yöneticilerinin olayı kınadığını, Adalet Bakanı Cemil Çiçek’in görüşünü açıkladığını anımsattı. Belediye Başkanının onur ve şerefine yönelik yayın yapılsa dahi bunun şiddetin gerekçesi olamayacağını, izlenecek hukuki yolların belli olduğunu vurgulayan Bakan Atalay, "Partimizin dün yapılan MYK toplantısında parti üyesi söz konusu belediye başkanı hakkında oybirliğiyle disiplin soruşturması açılmasına karar verilmiştir" dedi.

Edinilen bilgilere göre AKP MYK’nın Başbakan Recep tayyip Erdoğan başkanlığındaki dün akşamki toplantısında gazetecileri döven Başkan Balaman hakkında yapılacak işlem görüşüldü. Başkan Balaman’ın Disiplin Kurulu’na sevki kararlaştırıldı. Başkan Balaman hakkında kınama cezası istenirken, verilecek kararı Disiplin kurulu belirleyecek.

GENEL KURUL ÇALIŞMA SAATLERİ

Bu arada Genel Kurul’da Danışma Kurulu’nun bir önerisi TBMM’de görüşülerek, DYP’nin karşı çıkmasına rağmen kabul edildi. Buna göre Genel Kurul bugün ve yarın 15-21.00, perşembe günü ise 14-21.00 saatleri arasında çalışacak. Ayrıca bugün ve yarın sözlü sorular görüşülmeyecek.

Yine kabul edilen bu Danışma Kurulu kararıyla 325 ve 302’nci sıradaki, Necmettin Erbakan ile ilgili Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Yasa’da değişiklik yapılmasına ilişkin yasa teklifi ile Avrupa Bölgesinde Yökseköğretimle İlgili Belgelerin Tanınmasına İlişkin Sözleşmenin Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Yasa Tasarısı gündemin 9 ve 10’ncu sıralarına çekildi. Sağlık Komisyonu Başkanı AKP Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Cevdet Erdöl’ün 9’ncu sıradaki TTB Genel Kurullarıyla ilgili yasa teklifi Gündem’in 11’nci sırasına, 329’ncu sıradaki kredi kartlarıyla ilgil tasarı da 12’nci sırasına alındı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!