AKP’de kadınlara kurultay daveti

Güncelleme Tarihi:

AKP’de kadınlara kurultay daveti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2008 00:00

AKP’li kadınların bu ay sonunda düzenleyecekleri ’İşte Kadın Kurultayı’na, Türkiye’nin ilk kadın bakanı, yüksek mahkeme başkanı, valisi, büyükelçisi, emniyet müdürü, ambulans ve belediye şoförü, pilotu, hakemi ve Everest tırmanıcısı gibi ’ilk kadınlar’ı davet edildi.

Emine Hanım da var

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ile katılacağı kurultaya davet edilen Anayasa Mahkemesi’nin ilk kadın başkanı Tülay Tuğcu, "Davet geldi, ancak katılmayacağım, kendilerine bildirdim" dedi. İlk kadın bakan Türkan Akyol ie ilk kadın vali Lale Aytaman’ın katılıp katılmayacakları henüz netleşmedi. AKP Kadın Kolları Genel Başkanı, Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin, "Biz kendileriyle görüşüp davetimizi yaptık, programlarına da bakarak bize gelip gelemeyeceklerini bildirecekler" dedi. Kurultaya davet edilen Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı da ’gelmeyeceğini’ açıklamıştı.

İlk kadınlar için

Kurultaya davetliler arasında ilk kadın emniyet müdürü Feriha Sanerk, ilk kadın büyükelçi Filiz Dinçmen, ilk kadın itfaiyeci Sabiha Yalçın, ilk kadın belediye otobüsü şoförü Fatma Kasapoğlu, dünyanın en yüksek noktası Everest’te zirveye tırmanan ilk Türk kadın dağcı Eylem Elif Maviş, FIFA kokartlı ilk Türk futbol hakemi Doç.Dr. Lale Orta, ilk Türk kadın pilot Alev Kılıçkeser Hottin de yer alıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!