'AKP altın, para, eşya dağıttı ve DTP ile işbirliği yaptı'

Güncelleme Tarihi:

AKP altın, para, eşya dağıttı ve DTP ile işbirliği yaptı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2007 10:42

CHP MYK üyesi ve eski Diyarbakır Milletvekili Mesut Değer, partisinin Doğu ve Güneydoğu'da başarısız olmasının nedenlerini ANKA'ya değerlendirirken çok sayıda iddiayı da ortaya attı. Değer, seçim kampanyası sırasında AKP’nin “altın, para, beyaz eşya” dağıttığını, Roj Tv’den seçim süreci boyunca, “Okuma bilenler bağımsızlara, bilmeyenler de AKP’ye destek versin” propagandası yapıldığını, imamların CHP alehine konuştuklarını iddia etti.

Haberin Devamı

CHP'de 22 Temmuz seçimlerinde alınan sonuçlar tartışılmaya devam ederken CHP MYK üyesi ve eski Diyarbakır Milletvekili Mesut Değer, partisinin seçimlerde doğu ve güneydoğu da başarısız olmasının nedenlerini değerlendirirken birçok iddayı ortaya attı. Değer, seçim kampanyası sırasında AKP’nin “altın, para, beyaz eşya” dağıttığını, bölgedeki ağalara para verdiğini, Roj Tv’den seçim süreci boyunca, “okuma bilenler AKP’ye, bilmeyenler bağımsız adaylara destek versin” propagandası yapıldığını, imamların CHP alehine konuşmalar yaptığını iddia etti. Değer, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen’in Kuzey Irak konusunda yaptığı açıklamaların da oy kaybına neden olduğunu da önesürdü.

Değer, yaptığı açıklamada, bölgede görev yapan, kaymakam ve kamu çalışanlarının “radikal birer militan gibi” AKP’ye çalıştığını da iddia etti.

"İMAMLAR CHP KARŞITI PROPAGANDA YAPTI"

Mesut Değer, başta Diyarbakır olmak üzere bölge illerinin çoğunda görevli imamların, “CHP dinsiz bir parti. Ona oy verenler gavurdur. CHP’ye oy verirseniz günah işlersiniz. Oylarınız Müslüman partilere verin” diyerek AKP’ye oy istediğini iddia etti.

"AKP DTP İŞBİRLİĞİ"



AKP’lilerin, DTP ile işbirliği yaptığını, PKK’nın yayın organı olarak bilinen Roj Tv’den de, “okuma yazma bilmeyenlerin AKP’ye, bilenlerin ise bağımsızlara, destek vermeleri” yönünde çağrıda bulunduğunu iddialarına ekleyen Dueğer şöyle konuştu:

“Şimdi, Roj Tv çıkıp da CHP’ye destek verin deseydi devletin ilgili kurumları harekete geçerdi. Ama ne yazık ki işin ucunda AKP olunca gereği yapılmadı. Bu bir çifte standart. DTP Diyarbakır İl Başkanı da AKP ve bağımsız adaylar dışındaki partilere oy verilmemesi için çalıştı".

Değer'e göre bölge halkının AKP’ye yönelmesinin bir nedenini de “genel af ve eyalet sistemi gelecek” söylentisi.

"ASKER SANDIĞINDAN AKP ÇIKTI"

Değer'in diğer bir iddiasına göre, bölgede görevli askerlerin oy kullandığı sandıklardan AKP birinci parti çıktı. Değer, CHP’nin bölgede askerlerin ancak yüzde 1’lik oyunu alabildiğini belirtti ve “bölgede sanki CHP ile asker işbirliği yapıyormuş gibi dedikodu yayıldı. Bu yüzden CHP’ye oy verilmemesi istendi. Bazı insanlar tehdit edildi, evler basıldı. Bütün bunları kimse görmedi. Tehdit, baskı ve para gücüyle karşı karşıya kaldık. Bunlarla mücadele ettik” diye konuştu.

"CHP’NİN POLİTİKALARI ETKİLİ OLDU"

Mesut Değer, CHP’nin Kuzey Irak başta olmak üzere izlediği bölge politikalarının da oy kaybında etkili olduğunu söyledi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın yanı sıra Genel Başkan Yardımcıları Onur Öymen ve Mustafa Özyürek’in de Kuzey Irak’a girilmesi konusundaki açıklamalarının CHP’yi bölgede gerilettiğini kaydetti.

Değer, AKP’nin Kuzey Irak konusunda kurnazlık yaptığını belirterek, “seçim öncesi Kuzey Irak’a girme konusunda hiçbir açıklama yapmadılar. Ama bakın, şimdi Egemen Bağış operasyondan bahsediyor” dedi.

"BAŞARISIZ OLDUM"

“Seçimlerde başarısız oldum” şeklinde konuşan Değer, “Diyarbakır’da aldığım oy aile, eş dost oyu. CHP’li kimse oy vermedi. Türkiye’nin diğer illerinden gelen memurlar bile oy vermedi CHP’ye. Buna rağmen bir müeyyide uygulanacaksa ben hazırım” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!