Aklımda ütopik bir nakil var

Güncelleme Tarihi:

Aklımda ütopik bir nakil var
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2012 00:00

Çift kol ve rahim nakillerinin ardından yüz nakli yapan ekibin başındaki Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi ve Estetik Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, ‘ütopik’ bir nakil planladığını açıkladı.

Haberin Devamı

Her uzuv nakledilir

Dünyada ilk kez kadavradan rahim ve Türkiye’de ilk yüz ile aynı anda çift kol ve bacak naklini gerçekleştiren Prof. Özkan, “Aklınızda başka bir ilk var mı?” sorusunu şöyle yanıtladı: “Var da, siz yok olduğunu düşünün. Aslında bu konuyu konuşmak istemiyorum. Ama bunu planlıyoruz. Şimdi biraz ütopik geliyor olabilir. Ancak 5 sene önce de rahim nakli bize ütopik geliyordu. ‘Yapabilir miyiz?’ diye tartışıyorduk.”
“Tüm uzuvlar nakledilebilir mi?” sorusunu “Evet” diyerek yanıtlayan Prof. Özkan, “Beyin de mi?” sorusuna da “Tüm uzuvlar” karşılığını verdi.

ilk sözü: ‘Hoşgeldiniz’

AKDENiZ Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Cerrahi ve Rekonstrüktif Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özlenen Özkan, Türkiye’nin ilk yüz nakli yapılan hastası 19 yaşındaki Uğur Acar’ın operasyon sonrası ilk sözlerinin, “Hoşgeldiniz” olduğunu söyledi. Yrd. Doç. Dr. Özkan, “Sabah saatlerinde kontrole gittiğimizde bizim ona hoşgeldin dememiz lazımken, o bize çok belli olmasa da ‘Hoşgeldiniz’ dedi” diye konuştu.

Haberin Devamı

YÜZ NAKLİNİ YAPAN EKİP AÇIKLAMA YAPTI / WEB TV 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!