Akdeniz'in en büyük alışveriş merkezi açılıyor

Güncelleme Tarihi:

Akdenizin en büyük alışveriş merkezi açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2007 14:08

Hollanda-Türk ortaklığı ile kurulan Multi Turkmall şirketi tarafından 66 bin metre kare alanda 180 milyon euro yatırımla yaptırılan “Forum Mersin” alışveriş merkezi, 29 Ekim Pazartesi günü açılacak.

Haberin Devamı

Multi Turkmall CEO'su Levent Eyüboğlu, alışveriş merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Forum Mersin'in Doğu Akdeniz'in en büyük alışveriş ve yaşam merkezi niteliği taşıdığını, hizmete girmesiyle birlikte kentin turizm ve ticari potansiyelinin de artacağını bildirdi.

Projenin Akdeniz mimarisinin, Türk motifleri ve modern unsurlarla harmanlanarak hayata geçirildiğini belirten Eyüboğlu, “Forum Mersin, yaşam alanları, ulusal ve uluslararası markaları ile kentin bir parçası olacak” dedi.

Mersin'in gerek konumu ve iklimi gerekse ülke ekonomisine yaptığı katkılar ile Türkiye'nin önemli şehirlerinden biri olduğunu vurgulayan Eyüboğlu, şöyle konuştu:

“Türkiye'nin 4'üncü büyük alışveriş merkezi, kentte yaklaşık 2 bin 500 kişi için istihdam yaratacak. Çevre illerden de yoğun ilgi göreceğine inandığımız merkezdeki hedef, yılda 10 milyon ziyaretçidir. 71 bin 500 metre kare kiralanabilir alanı bulunan merkezde Migros, Koçtaş, Media Markt'ın yanı sıra 200 mağaza, 9 salonlu sinema, restoranlar ve eğlence alanları, oyun salonları ve 2 bin araç kapasiteli otopark yer alacak.”

Haberin Devamı

Mersin'in doğal güzelliklerinden esinlenerek oluşturulan merkezin kentten izler taşıdığını anlatan Eyüboğlu, ayrıca sanatçı Hanefi Yeter'in merkeze özel tasarladığı sanatsal objeler, heykel ve rölyef çalışmalarına da yer verildiğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!