Akbili olana metro bedava

Güncelleme Tarihi:

Akbili olana metro bedava
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2001 02:13

İETT ile metro arasında bilet entegrasyonu başladı. Mavi Akbil kullanıcıları 4. Levent'ten metroya binişlerde ve metro ile 4. Levent aktarma istasyonuna dönüşlerde ücret ödemeyecek.

İstanbul'da, 4'üncü Levent aktarma istasyonunun devreye girmesiyle İstanbul Metrosu ile İETT otobüsleri arasında bilet entegrasyonu başladı.

İETT'den yapılan açıklamaya göre, ulaşımda entegrasyonun sağlanması amacıyla 4'üncü Levent aktarma istasyonunda ilk etapta Maslak yönünden gelen 11 hat kesildi. Güzergahında değişiklik yapılan hatlar, Mecidiyeköy bağlantılı olarak çalıştırılan 41 Sarıyer, 41D Sarıyer, 42 Bahçeköy, 42M Bahçeköy, 29F Ferahevler, 29T Tarabyaüstü, 41Y Tarabya-Şenevler, 29P Poligon, 29GM G. Sitesi ile Şişli bağlantılı 27B Şirintepe, 59Ş R.Hisarüstü olarak belirlendi. Daha sonraki dönemlerde tüm bölgeyi kapsayacak şekilde uygulama devam edecek.

Ücret entegrasyonunun sağlanmasıyla Mavi Akbil kullanıcıları sınırsız olarak metrodan bedava faydalanacak. Mavi Akbil kullanıcıları, gerek 4'üncü Levent istasyonundan metroya binişlerde, gerekse metro ile 4'üncü Levent aktarma istasyonuna dönüşlerde herhangi bir ücret ödemeyecek.

Kontörlü Akbil kullanıcıları için uygulanacak tarife ise Maslak yönünden gelen besleme hatlarını kullanarak 1.5 saat içinde 4'üncü Levent aktarma merkezinden metroya binerken, gidiş için tam yolculuklarda İETT otobüsünde 650 bin lira ve metroda ücretsiz, indirimli yolculuklarda ise İETT otobüsünde 400 bin lira ve metroda ücretsiz olacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!