Akbank Oda, sezonu açıyor

Güncelleme Tarihi:

Akbank Oda, sezonu açıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 1998 00:00

Haberin Devamı

Akbank Oda Orkestrası sezonun ilk konserini 18 Kasım'da Sabancı Center'da verecek. Orkestra, bu konserinde ünlü İtalyan gitar sanatçısı Alvaro Pierri'ye eşlik edecek. Pierri, konserin ilk bölümünde, Boccherini'nin Madrid Gece Müziği ile Giuliani'nin Gitar Konçertosu'nu seslendirecek. Konserin ikinci bölümünün programı ise Verdi ve Puccini'nin eserlerinden oluşuyor. Akbank Oda Orkestrası, bu konserini, 19 Kasım'da İstanbul Teknik Üniversitesi'nin 225'inci kuruluş yıldönümü törenleri kapsamında İTÜ Taşkışla Binası'nda tekrarlayacak.

Antalya operası sanatçı arıyor

PERDELERİNİ ocak ayında açacak olan Antalya Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü için sınav açıldı. Operaya sınavla 145 sözleşmeli personel alınacak. Solist, orkestra, bale ve koro sanatçılarının yanısıra teknik personel için açılan sınava, son katılma tarihi 30 Kasım 1998 olarak belirlendi. Sınav, 3 Aralık'ta Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü binasında yapılacak.

Öte yandan Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Hasan Hüseyin Akbulut, yakında, Samsun, Gaziantep, Sivas ve Van'da da opera ve bale kurulacağını bu sanat dalını büyük kentlerin tekelinden çıarmayı amaçladıklarını söyledi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!