AK Partili Yavuz: MHP ile kararın netleştiği noktadayız

Güncelleme Tarihi:

AK Partili Yavuz: MHP ile kararın netleştiği noktadayız
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2023 07:00

Yerel seçim hazırlıklarına ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, “MHP ile kararın netleştiği noktadayız. Bütün büyükşehirleri paket olarak düşündük” dedi.

Haberin Devamı

CNN TÜRK’te gündeme ilişkin soruları yanıtlayan AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, özetle şunları söyledi:

“(MHP ile ittifak) İşbirliği demiyoruz, ittifak diyoruz. İttifak kelimesi bize daha anlamlı. Terörle mücadelede güçbirliğinin ne anlama geldiğini gördük. İstikrar bozulmadı, ittifakla yürüyor. MHP ile aynı noktadayız. Seçimden sonra partilerin içinde sorgulamalar artacak demiştim. Bu böyle giderse HDP masanın altından üstüne geçecek mi göreceğiz. Memleket için ne daha hayırlı olur, o noktadan hareket ediyoruz. İki genel başkan görüştüler. Kararın netleştiği noktadayız. Kampanya sürecindeki duruma bakarak yeni durum değerlendirmesi yapılabilir. Bütün büyükşehirleri paket olarak düşündük.

2019’UN AYNISI DEĞİL

Haberin Devamı

Daha sonra 51 şehri konuştuk. 2019’un aynısı değil, 2009’un çok uzağında değiliz. İl sayısı veremeyiz, üzerinde konuşmaya devam ediyoruz. İletişim kanallarının açık olduğunu söyleyebilirim. İşin büyük bölümünü MHP ile görüşme alıyor. HÜDA-PAR, Yeniden Refah ve BBP ile temasımız var. Çok zaman baskımız yok. MHP ile varılan nokta diğer işbirliklerini belirler. 20 Şubat’a kadar çalışmaların devam etmesi mümkün. Ocak ayının çok ötesine geçeceğini düşünmüyorum.”

İMAMOĞLU FİGÜRÜ ARAMIYORUZ

- Yavuz “Hiç aramayacağımız bir aktör varsa İmamoğlu’dur. İmamoğlu’nun taş üstüne taş koymadığını millet biliyor. Böyle bir figür aramayız. Önemli aktörlere bakarak, İstanbul için karar verilecek. İsim anketlerine başlamadık. Aktörlerin hepsi çok önemli. En doğrusu nedir Cumhurbaşkanımızın başkanlığındaki heyet karar verecek” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!