AK Partili Hamza Dağ CNN TÜRK'te açıkladı: Verdiğimiz sözler yerine gelecek

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2023 15:17

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CNN TÜRK'te Dicle Canova'nın sorularını yanıtladı. İşçi ve memur emeklileri ile ilgili konuşan Dağ, "Teklifte emeklilerin olmaması olmayacak demek değil. Verdiğimiz sözler yerine gelecek" dedi.

Haberin Devamı

AK Partili Hamza Dağ'ın konuşmasından satır başları şu şekilde;

İşçi ve memur emeklileri ile ilgili artış olmayacağı anlamına gelmiyor. Seçimde vermiş olduğumuz bir söz vardı. Enflasyon oranı bu şekilde olduğu için seyyanen zam kanun teklifine yansıdı. Süreç bunlar. Eldeki imkanlara göre emeklilere, sabit gelirleri enflasyon karşısında ezdirmemek görevimiz. Teklifte emeklilerin olmaması olmayacak demek değil.

KURUMLAR VERGİSİ VE MTV ARTIŞI

Yaşadığımız deprem felaketi var, yaraları sarmaya çalışıyoruz. Yaraların sarılması noktasında bir takım ihtiyaçlar hasıl oluyor. Mümkün olan en az etki edecek şekilde yapıyoruz. 2024 başlarından itibaren 80’lerden 30’lara kadar düştü enflasyon artışı. Verdiğimiz sözler yerine gelecek.

‘ENFLASYON TEK HANEYE İNECEK’

Haberin Devamı

Bu enflasyonist ortamda sabit gelirlinin ezilmemesini sağlamak. Bu döngünün azaltılması lazım. Enflasyon tek haneye inecek. Daha da aşağı ineceğini önümüzdeki günlerde görürüz. İstihdam çok önemli. 32 milyonu aşan sayıyı var.

CHP LİDERİNİN EKONOMİ YÖNETİMİ İDDİASI

Hazine Bakanını Kemal Bey dışında herkes tanıyor. 300 milyar dolar bulacağım diyordu. Siyaseten dikili ağacı yok. Seçim öncesi vaatlerini tutsun, ülkeye faydası olsun.

BATI’DA İSLAM DÜŞMANLIĞI KÖRÜKLENİYOR

Avrupa’da İslam düşmanlığı körükleniyor, camilere saldırılar yapılıyor. Biz güvenli bölgelerde insanların geçişini sağlamak istiyoruz. Sadece gönderelim diyerek sonuç almak mümkün değil. Son iki üç yıldır önemli adımlar atıldı. Gerginliği azaltma bölgesinde Rusya ve diğer ülkelerle görüşme yapmak kıymetli.

AK Partili Hamza Dağ CNN TÜRKte açıkladı: Verdiğimiz sözler yerine gelecek

YEREL SEÇİM HAZIRLIKLARI

Strateji birimimiz kuruldu. 2021 son aylarında stratejik yol oluşturmuştuk. Bunun çok faydasını hissettik. Herkesin kendi görüşünü ortaya koyması, pandemi süreçlerinde bize iyi bir sonuçlar ortaya çıkardı. Politikalar ve seçim beyannamesine yansıdı. Önceki seçimlerden tecrübemiz var. Cumhurbaşkanımız ara vermeden talimatları verdi.

Haberin Devamı

Yerel seçimler 31 Mart 2024’te olacak. O süreçte apayrı bir atmosfere giriyorsunuz. Her partinin değişmeyen seçim kitlesi var.

Biz kendi açımızdan baktığımızda rakiplerimize göre değerlendirme yapmamız lazım.

İsimler üzerinden bir şey söylersem spekülasyon olur. CHP içindeki kurultay süreci. Biz siyasi rakibimizi takip ediyoruz.

Bizim ilçe ve il kongre sürecimiz başlamıştı. Olağan kongre süreci normalde Aralık sonu Ocak’ta olacaktı. Üç seneyi biraz aşmış olacak, yerel seçim sonrası olabilir. Millet icraata bakıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!