AK Partili Esenyurt Belediye Başkanı İstifa etti... Doktoru ‘Bırak’ demiş

Güncelleme Tarihi:

AK Partili Esenyurt  Belediye Başkanı İstifa etti... Doktoru ‘Bırak’ demiş
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2017 01:38

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Ankara, İstanbul, Bursa, Balıkesir, Düzce ve Niğde belediye başkanlarının istifasını istemesinin ardından başlayan süreçte, adı İstanbul’da koltuklarını bırakacak ilçe belediye başkanları arasında geçen Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu dün, 13 yıldır sürdürdüğü görevinden ayrıldı. Kadıoğlu, “Sağlık sorunlarım vardı. Doktorum çalışmamam gerektiğini söyledi” dedi.

Haberin Devamı

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini bırakan Kadir Topbaş’ın ardından kentte bazı ilçe belediye başkanlarının da istifa edeceği gündeme gelmiş, Esenyurt Belediye Başkanı AK Partili Necmi Kadıoğlu’nun adı da bu isimler arasında yer almıştı. Son yaptırdığı kamuoyu araştırmasında, oyu partisinden yüzde 10 fazla çıkan Kadıoğlu, istifa dilekçesini dün İstanbul Valiliği’ne sunarak, 3 dönemdir yürüttüğü görevinden ayrıldı.

YÜZDE 52.5 OY ÇIKARMIŞTI

16 Nisan’daki Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini de içeren Anayasa referandumunda yüzde 52.5 evet oyu çıkan Esenyurt’ta 28 Mart 2004 tarihinden bu yana görev yapan Kadıoğlu, yazılı açıklamasında 13 yıl 8.5 ay sonra yürüttüğü başkanlık görevinden ayrılma gerekçesi olarak sağlık sorunlarını gösterdi. Belediye Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:

Haberin Devamı

SAĞLIK SORUNU HİZMETE ENGEL

“Kadıoğlu 3 yıldır muhtelif sağlık sorunları nedeniyle tedavi görüyordu. Sorumlu olduğu ilçenin ve Esenyurt halkının ihtiyacı olan hizmetlerin üretilmesinde ve yerine getirilmesinde bu sağlık sorunlarının engel olmaya başlayacağı kaygısıyla böyle bir istifa kararı almış bulunmaktadır. Sayın Belediye Başkanımızın, seçildiği günden bugüne kadar Esenyurt ilçesine ve halkına olan duyarlılık sebebiyle almış olduğu bu kararı saygıyla karşılıyoruz.”

HÜRRİYET 1 AY ÖNCE YAZDI

HÜRRİYET, bir ay önce 14 Kasım’da, ‘İstanbul’da Büyük Operasyon’ başlığıyla Parlamento Büro Şefi Nuray Babacan’ın imzasıyla verdiği haberde, 6 il belediye başkanının değiştirilmesinin ardından, ikinci büyük operasyonun İstanbul’da yapılacağını duyurmuştu. Haberde Esenyurt, Üsküdar ve Eyüpsultan’da incelemelerin sürdüğü belirtilmişti. Esenyurt Belediye Başkanının istifasının ardından gözler Üsküdar ve Eyüpsultan’a çevrildi. AK Parti, ocak ayından sonra yapılması planlanan İstanbul il kongresi öncesinde de 39 ilçeden en az yarısında ve il başkanlığında değişiklik planlıyor. “İstanbul’u kazanan, Türkiye’yi kazanır” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, partinin yeni dönem İstanbul yönetiminin kimlerden oluşacağı konusuyla bizzat ilgileniyor.

Haberin Devamı

AK Partili Esenyurt  Belediye Başkanı İstifa etti... Doktoru ‘Bırak’ demiş

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!