AK Partili Elitaş: Baykal'ı genel başkanlığa değil Köşk'e mi layık görecekler

Güncelleme Tarihi:

AK Partili Elitaş: Baykalı genel başkanlığa değil Köşke mi layık görecekler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2010 11:23

AK Parti Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, “Sayın Baykal'a şunu teklif etmişler, 'Sen genel başkanlığa aday olma biz seni cumhurbaşkanı adayı yapalım' demişler. Milletin aklıyla kimse alay etmesin genel başkanlığa layık görmeyenler cumhurbaşkanlığına mı layık görecek. Sayın Baykal'ın eline bir elma şekeri verdiler 'Bununla avun' dediler” dedi.

Haberin Devamı

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nin 2010 yılı 8. Olağan Mali Genel Kurulu'nda konuşan Elitaş, CHP'nin şu an içinde bulunduğu durumun “iç savaş” olarak değerlendirilebileceğini kaydetti.

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a ilişkin değerlendirmelerde bulunan Elitaş, şunları söyledi:
“Ama Sayın Baykal ne yaşarsa yaşasın, kasetlerin ne olduğunu bilmiyorum en son yaşadığı, kasetten daha ağır bir darbe vurmuştur, diye düşünüyorum. Çünkü üç grup başkan vekili tarafından terk edildi genel başkan yardımcıları tarafından terk edildi. 53 yıldır bütün sırlarını paylaştığı en yakın arkadaşı tarafından terk edildi. Şu anda ümit ediyorum kasetler doğru değildir. Son 20 gün içinde büyük bir yıpranma ile karşı karşıya kalan ama vakur bir duruş ortaya koyarak kamuoyunda hiç gündeme gelmeyen Olcay Hanım'la baş başa kaldı, herhalde son darbenin tesellisini en yakın arkadaşlarının, yol arkadaşlarının, birlikte sırlarını paylaştığı arkadaşlarının yaşattıklarının tesellisini Olcay Hanım'la buluyor diye düşünüyorum. Sayın Baykal'a yol arkadaşlarını bundan sonra biraz daha iyilerden seçmesini tavsiye diyorum.”

“ARKADAŞLARININ İÇİNDE ARASIN”

Elitaş, Deniz Baykal'ın partilerini eleştirmesinin anlamsız olduğunu da ifade ederek şöyle devam etti:
“Bize kimse çamur atmaya kalkmasın. Bu kasetle ilgili düzenlemenin, komplo varsa düzmece varsa kimlerin yaptığını, kendisini istemeyen en yakın arkadaşlarının içinde aramasını veya onların ilişkide olduğu kişiyle aramasını ifade etmek istiyorum. Sayın Baykal'a bir de şunu teklif etmişler 'sen genel başkanlığa aday olma biz seni cumhurbaşkanı adayı yapalım' demişler. Milletin aklıyla kimse alay etmesin, genel başkanlığa layık görmeyenler cumhurbaşkanlığına mı layık görecek. Sayın Baykal'ın eline bir elma şekeri verdiler 'Bununla avun' dediler.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!