AK Partili Çelik sert konuştu

Güncelleme Tarihi:

AK Partili Çelik sert konuştu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2010 19:20

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, “seçimlerde herkes boyunun ölçüsünü alacak. Sayın Başbakan neden korksun ki Sayın Kılıçdaroğlu'ndan?” dedi.

Haberin Devamı

Çelik, CHP 33. Olağan Kurultayı'na ilişkin sorularını yanıtladı. Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yolsuzluklar konusundaki değerlendirmeleriyle ilgili “Sayın Kılıçdaroğlu'nun veya partisinin bizim mensuplarımızdan birisiyle ilgili olarak bildiği bir şey varsa bunu Cumhuriyet savcılıklarına çok rahat verebilirler. İhbar edebilirler, 'bakın şurada şu yolsuzluk var, şurada şu usulsüzlük var' derler ve bunun üzerine gidilir” dedi.

Yolsuzluğun söylemini dile dolamanın anlamlı olmadığını, yolsuzluğun üzerine gidilmesiyle, gerekenin yapılmasıyla söylemlerin anlam bulacağını ifade eden Çelik, AK Parti'li hiçbir belediye başkanının dokunulmazlığı olmadığını anımsatarak, belediye başkanlarıyla ilgili bir bilgi veya belgenin olması halinde Cumhuriyet savcılıklarına konunun götürülebileceğini söyledi.

Bakanlarla ilgili yolsuzluk iddiası olması halinde bunu gündeme getirip suç duyurusunda bulunabileceklerine belirten Çelik, “Fakat somut bir şey ortaya koymadan, ortaya delil koymadan, söylediklerini ispat etmeden sürekli olarak yolsuzluklardan söz edeceksiniz ve başkalarının yolsuzluklarından söz ederken de kendi dürüstlüğünüzü ön plana çıkaracaksınız... Dürüstlük söylediğinizi ispat etmeyi gerektirir. Eğer ispat edemiyorsanız, siz suçsuz olanlara kara çalmak amacıyla bunları söylüyorsanız bunu adı iftiradır. Bugüne kadar da bu şekilde sadece bir şeyi diline dolayanlar, bir şeyi söyleyenler hiçbir zaman da bir şey yapmamıştır. Onun gereğini ortaya koyacaksınız, ispat edeceksiniz” diye konuştu.

Sayın Kılıçdaroğlu “bundan sonra yolsuzluklarla mücadele edeceklerini” söylemini “demek ki bugüne kadar vazifelerini yapmamışlar” şeklinde yorumlayan Çelik, muhalefet partilerinin görevlerinden birisinin de denetim görevi yapmak olduğuna dikkati çekti.
Çelik, “Eğer bugüne kadar bildikleri bir yolsuzluk, ispatlanabilir, elle tutulabilir, gözle görülür, belgelerle ortaya konabilir bir yolsuzluk varsa ve bunun üzerine gitmemişlerse, bunu savcılıklara bildirmemişlerse o zaman kendi görevlerini yapmamışlar demektir. Böyle bir şey olsaydı bunu davul zurna ile ayan, beyan ilan ederlerdi. Dolayısıyla bu sözler çok anlamlı değil” dedi.

“HER TARAFI DÖKÜLEN BİR ARABA DÜŞÜNÜN”

Yolsuzluklar konusunda uluslararası araştırmalar yapıldığına değinen Çelik, “geçmişle mukayese edilemeyecek kadar yolsuzluklarda azalma var” dedi.
“CHP eğer gerçekten zihniyetini değiştirirse, o her şeyi inkar eden, her şeyi elinin tersiyle reddeden, 'hayır olmaz' diyen, 'yaptırmayız' diyen, statükonun bekçiliğini yapan tavrını sürdürürse hiç kusura bakmasınlar CHP'nin başına kim gelirse gelsin bir anlam ifade etmez” diyen Çelik, “1978 model, her tarafı dökülen bir araba düşünün, siz onun başına, kaptanlığına F1 pilotu Schumacher'i getiriyorsunuz... Bir şey ifade eder mi? CHP bir zihniyet devrimi yaparsa, CHP gerçek anlamda halkın, milletin partisi olursa bir anlam ifade eder. Aksi taktirde bir anlam ifade etmez” değerlendirmesinde bulundu.

“HERKES BOYUNUN ÖLÇÜSÜNÜ ALACAK”

Çelik, “Sayın Kılıçdaroğlu 'Sayın Başbakan benden ürkmesin, korksun, iktidara yürümüyoruz, koşuyoruz' diyor. Siz şans tanıyor musunuz Sayın Kılıçdaroğlu'na?” şeklindeki soruya “Sayın Başbakan benden ürkmesin, korksun' diyor. Bu bile kesinlikle şık olmayan, kesinlikle sokak ağzıyla, sokak jargonuyla bir konuşmadır” yanıtını verdi.

Hüseyin Çelik, “Demokrasilerde kimse kimseden korkmaz. Halkın iradesi karşısında herkesin boynu kıldan incedir. Sonuçta seçimlerde herkes boyunun ölçüsünü alacak. Sayın Başbakan neden korksun ki Sayın Kılıçdaroğlu'ndan? Sayın Başbakanımız, O'nun ağasından da korkmadı. Yani Sayın Baykal'dan da korkmadı. Biz onlardan öncekilerden de korkmadık. Sayın Kılıçdaroğlu'ndan da hiç korkmuyoruz” diye konuştu.
Kılıçdaroğlu'nun, tartışma zeminine davet ettiği Başbakan Erdoğan üzerinden prim yapmaya çalıştığını söyleyen Çelik, Başbakan Erdoğan'ın, Kılıçdaroğlu'nun sözlerine değer atfederek cevap vereceğini düşünmediğini söyledi.

“Korkularla, düellolarla siyaset yapılmaz” diyen Çelik, şunları kaydetti:
“Bunlar soğuk savaş döneminin söylemleridir. Sayın Kılıçdaroğlu akıllı bir siyaset yapacaksa bu tür yakışıksız ifadeler kullanmamalıdır. 1970'li yılların modasıyla eğer halka cazip geleceğini ve kitleleri peşine takıp iktidar olacağını düşünüyorsa bence bu ham hayal. Bazı sipariş kamuoyu anketleriyle 'CHP fırladı' sonuçlarını ortaya koymak da aslında çok doğru değil. Sayın Kılıçdaroğlu bu şekilde beklentileri yükseltip kendi tabanını hayal kırıklığına uğratabilir; üç gün sonra “bizim başarısızlığımızın nedeni Kılıçdaroğlu'dur' söylemiyle de muhatap olabilir.
Her zaman aklı başında, ayakları yere basan bir şekilde olmak lazım. Sayın Kılıçdaroğlu daha ilk günden böyle bir söylem kullanırsa kendi tabanında da bir hüsran yaşatabilir, bir hayal kırıklığı yaşatabilir. Söyledikleri ayakları yere basan, ciddi anlamda hesaba, kitaba dayalı, projeye, vizyona dayalı şeyler değil, hamasi nutuklardır. Dolayısıyla hamasetle kimsenin karnı doymaz.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!