Son dakika: AK Parti'den İmamoğlu'na verilen ceza sonrası ilk açıklama

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2022 19:25

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Turan, "Şu an kesinleşmeyen bir karar söz konusu. Bundan sonraki süreçte hem istinaf hem Yargıtay boyutu olacaktır" dedi.

Haberin Devamı

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen 2 yıl 7 ay hapis cezasına ilişkin "Şu an kesinleşmeyen bir karar söz konusu" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM), Ekrem İmamoğlu'na verilen yargı kararıyla ilgili basın mensuplarına açıklama yaptı. Turan, "Biz siyasi rekabeti önemseyen bir ekibiz. Biz meydanlarda siyasi polemik yapmayı seven bir ekibiz. Şu an kesinleşmeyen bir karar söz konusu. Yerel mahkemenin verdiği bir karar var. Ancak bundan sonraki süreçte hem İstinaf hem Yargıtay boyutu olacaktır. Yani kesinleşmeyen bir karar var. Biz isteriz ve dileriz ki tüm siyasi rakiplerimiz hakarete varan, davalara konu olan açıklamalar yapmasın. Ancak meydanlarda gümbür gümbür demokratik bir yarış yapalım" ifadelerini kullandı. 

Haberin Devamı

AK Parti Grup Başkanvekili Turan, katıldığı bir televizyon programda konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Turan, açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

Türkiye, tüm uluslararası krizlere rağmen büyümeye çalışan, kendi kendini ayağa kaldıran özel bir süreç yaşıyor. Tüm dünya, önemli durumlarda 'Türkiye'nin tavrı ne?' denilen bir dönem yaşıyor. Bu tarz ufak konuların, gündemlerin Türkiye'ye zaman kaybettirdiği kanaatindeyim. Biz siyasiler olarak meydanlarda kavga etmek, polemik yapmak isteriz. Ancak önümüzde farklı bir hadise var.

Örneğin Cumhurbaşkanımız yıllar önce siyasi yasaklı olurken şiirle ilgili ceza almıştı. Bir siyasinin şiirden ceza alması bambaşka bir mesele. Ama hakaretten, küfürden ceza alınması bambaşka bir mesele. Biri siyasi toplantıda, milleti motive etmek için şiir okumak, diğeri çok özür dileyerek söylüyorum, bir kahve toplantısı ifadesi gibidir. Hukuki süreç devam ediyor. Mahkemenin hakimlerine hakaret edildiğine dair iddia var. Bunun tarafı AK Parti değil. Yürütme değil. Tamamen işin dışında. Hakimlere hakaret edilmiş, dava açılmış. Cumhurbaşkanımızın şiiri ile bu konunun hiçbir alakası yok.

Biz yargının kendi seyrinde devam ettiği kanaatindeyiz. Bu işin tarafı değiliz. Bir siyasinin mahkeme konusu olmamasını dileriz. Hakaret, küfür... Hiçbir şekilde siyasiler bu konuda mahkemede olmasa... Biz mahkeme kararları ile siyasi kararlarla çarpışarak gelmiş bir partiyiz. Özet olarak yargı işini yapmaya devam etsiz, daha meselenin istinaf boyutu var. Eğer bugün beraat verseydi, 'iyi karar' diyeceklerdi. Ceza olunca 'taraflı bir karar' diyorlar. Bu doğru bir yaklaşım değil.

Haberin Devamı

BU VİDEO İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!