AK Parti’den Faruk Koca açıklaması: İhracı istendi

Güncelleme Tarihi:

AK Parti’den Faruk Koca açıklaması: İhracı istendi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2023 07:00

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan MKYK’nın ardından açıklama yapan Çelik, "Hayatın her alanında şiddeti kabul edemeyeceğimiz gibi, sporda da maruz göremeyeceğimizi ifade ediyoruz. MKYK’da Faruk Koca’nın disipline sevkine karar verildi. Disiplin suçu oluştu, tüzüğe göre ihracı istendi" dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan MKYK’nın ardından açıklama yapan Çelik, özetle şunları söyledi: “Futbolda şiddet hadisesi yaşandı. Sayın Cumhurbaşkanımız şiddete karşı olduğumuzu vurguladı. Bu fiili saldırı ile ilgili bir disiplin suçu oluştuğu belirlendi. Bu çerçevede tüzüğün 119’uncu maddesi uyarınca disipline sevkine karar verildi. Hayatın her alanında şiddeti kabul edemeyeceğimiz gibi, sporda da maruz göremeyeceğimizi ifade ediyoruz. MKYK’da Faruk Koca’nın disipline sevkine karar verildi. Disiplin suçu oluştu, tüzüğe göre ihracı istendi.

Cumhur İttifakı’nda sorun söz konusu değil. Heyetler, komisyonlar arası görüşmeler devam ediyor. Herhangi problem yok. Son noktanın koyulacağı aşamaya geldik.”

ADAY KOMİSYONUNDA 3’ER İSİM İSTEDİ

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin belediye başkan adaylarını belirlemek için önceki gün Genel Merkez’de ilk Komisyon Toplantısına başkanlık yaptı. Ardından özel olarak Ankara milletvekilleri ve ilçe belediye başkanları ile görüştü. Başkent zirvesinde, Erdoğan herkesten Ankara Büyükşehir ve ilçe belediyeleri için üçer aday isim önerisi istedi. Erdoğan’ın görüştüğü kişilerden, isim önerilerini yazılı bir kağıda yazdırarak bir zarfa koyduğu ve sonucu sadece kendisinin gördüğü öğrenildi. Aday adaylarına ilişkin teşkilatın katıldığı temayül yoklamasının sonuçları, il ve ilçelere ilişkin seçim bölgelerinde yapılan anketler ile teşkilattan gelen raporların ilk değerlendirmesi yapıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!