AK Parti’de bekleme dönemi

Güncelleme Tarihi:

AK Parti’de bekleme dönemi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2015 21:38

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu arasında ‘kabine uzlaşması’ sağlanamadığı için hükümetin kuruluş ve partinin buna bağlı yaptığı ‘grup yönetimini belirleme’ takvimi değişti.

Haberin Devamı

AK Parti, pazar günü yapılacak TBMM Başkanlık seçiminin öncesinde grup toplantısı planlamıştı. Hükümete girecek bakanların belirlenmesine bağlı olarak, bu toplantıda da parti grup başkanvekilleri, TBMM Başkanvekilleri, idare amirleri ve katip üyelerin seçimi yapılacaktı. Ancak Erdoğan’ın Davutoğlu ile kabine konusunda görüşme yapmadan İstanbul’a gitmesi, toplantının iptal edilmesi sonucunu doğurdu. Parti kumayları, kabineye girecek isimler netleşmeden, parti yönetimi için seçim yapmanın anlamsız olacağına karar verdi.

TÜM SEÇİMLER KALDI

AK Parti, Başkanlık seçiminin ardından, kabine konusunda iki siyasinin uzlaşmasını bekleyecek. Cumhurbaşkanı Sarayı ile Başbakanlık arasında ‘yeni hükümet uzlaşması’ sağlanırsa, güven oylaması takvimi yeniden yapılacak. Parti, grup ve genel merkezde yapacağı değişikliklere de bundan sonra karar verecek. TBMM Başkanlık seçimi dışında öngörülen tüm program da böylece değişmiş olacak. Türkiye Cumhuriyeti’nin 64. hükümetinde yer alacak bakanlar arasında, AK Parti’nin genel merkez yönetimi ve grup yönetimde görev alan isimlerin de bulunduğu belirtiliyor. Bekir Bozdağ, Mahir Ünal, Ömer Çelik, Mehmet Özhaseki gibi isimlerin kabineye girip girmemesine bağlı olarak, bu görevlere yeniden seçim yapılması gerekecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!