AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Tüm inançların özgürce yaşaması insanlık idealidir

Güncelleme Tarihi:

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Tüm inançların özgürce yaşaması insanlık idealidir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2023 12:23

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Yahudi vatandaşlarımız tüm dünyaya ve Avrupa’ya inanç hürriyetine ve değerlerine saygı anlamına gelen çok değerli ve nazik bir not iletmişler. Bu hassasiyet ülkemizin ortak değeridir. Tüm inançların özgürce yaşaması insanlık idealidir" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde Kuran-ı Kerim’e ve tüm kutsal kitaplara faşist saldırılar sürerken, Yahudi vatandaşlarımız tüm dünyaya ve Avrupa’ya inanç hürriyetine ve değerlerine saygı anlamına gelen çok değerli ve nazik bir not iletmişler. Bu hassasiyet ülkemizin ortak değeridir. Tüm inançların özgürce yaşaması insanlık idealidir. Yahudi vatandaşlarımızı bu hassasiyetlerinden dolayı kutluyoruz." ifadelerini kullandı.

Türk Yahudi Toplumu, Yunanistan'ın Kos Adası'ndaki Kal Şalom Sinagogu'nun 78 sene sonra yeniden açılması sonrasında Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'e sosyal medya üzerinden seslenmiş, adada bulunan caminin harap durumuna üzüldüklerini iletmişlerdi. Topluluk, Miçotakis'e caminin onarımı için gönüllü olduklarını da bildirmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!