Yeniden Refah Partisi ile neden anlaşılamadı? AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz: Masada konuşulanların dışarıya saçılması doğru değil

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2024 11:06

AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, CNN TÜRK'te Dicle Canova'nın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Yeniden Refah Partisi ile 4 toplantı yapıldığını belirten Yavuz, 'Masada konuşulanların dışarıya saçılmasını doğru bulmuyoruz. Biz bir şeyi açıklıyorsak doğru açıklarız. Masada Sakarya’nın adının geçtiğini hatırlamıyorum.' dedi.

Haberin Devamı

AK Partili Ali İhsan Yavuz'un konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Çok dinamik süreç içindeyiz. Adeta seçime geri sayım başladı. Çok yoğun tempoda herkesin çalıştığı süreç. Biz anketlerle başlayan temayüllerle devam eden kararın verildiği bir süreç yaşadık. Yarın akşama kadar bütün aday tanıtımları yapılacak.

Aday listeleri hazır. Bir süredir büyükşehirlerde aday tanıtımları yapılıyordu. Yerelde de meclis üyesi çalışmaları yapılıyor. AK Parti çok titiz bir çalışma yapıyor. İlke bazlı çalışma var. Sürecin nasıl işletileceği, hangi kriterlere göre adayların belirleneceği gibi hususlarda çok net kararlar alıyoruz. Akşamdan sabaha aklımıza geldiği gibi iş tutmuyoruz. Bir karar verdiysek bir emek var. Verilmiş karardan dönmek kolay değil.

MHP ile 13 toplantı yaparak süreç işlettik. Toplantılar ilkelere ayrıldı. Meclis üyesini nasıl belirleyeceğimiz de konuştuk. Nerede ittifak yapacaksak 2019’daki o zemin üzerinden hareket edeceğiz. MHP’nin aldığı oy bizim aldığımız oy belli. İnce işçilik ortaya çıkartacağız. Zemin belli anlaşık biz. AK Parti ve MHP’nin birlikteliğini önemsiyorum. Çok bereketli işlere imza attığımızı düşünüyorum.

Haberin Devamı

BBP ile benzer bir iş birliği yapmıştık. BBP ile 7. toplantıyı yaptık. BBP büyükşehirlerde AK Parti’ye destek vereceğini açıkladı. İyi gitmeyen bir şey olduğunu düşünmüyorum.

HÜDA PAR ile 6 toplantı yaptık. İcap ettiğinde tekrar bir toplantı yaparız. Çok net bir çerçeve yakalayamadık. Kendi adaylarını çıkarıyorlar diye biliyorum.

YENİDEN REFAH PARTİSİ İLE İTTİFAK ÇALIŞMASI

Yeniden Refah Partisi ile 4 toplantı yaptık. Nurettin Taş bey, Doğan Aydal hoca ile oturduk. Bu masada her şeyi konuşalım dedik. Bakış açıları farklı olabilir. Konuşuyor olmak çok önemli. Karşı gurup konuşuyor mu?

Orada konuşulanların dışarıya saçılmasını doğru bulmuyoruz. Doğan hocam birkaç açıklama yaptı. Aradım ben böyle demedim ki dedim. Ben ne dediğimi biliyorum. Her bilgiyi açıklamak durumunda değiliz. Biz bir şeyi açıklıyorsak doğru açıklarız. Bir problem yok.

1 Şubat’ta oturduk. 5 Şubat’a kadar karşılıklı tekliflerde bulunduk. Bir kısım belediyelerde tekliflerde bulundular. Bizim sadece meclis üyesi ile sınırlı tekliflerde bulunmadık. Yeniden oturup oturmayacağımızın cevabı bende yok.

Haberin Devamı

Masada Sakarya’nın adının geçtiğini hatırlamıyorum. Ben her şeyi not alırım. Karşılıklı müzakere yürüttük. Başta konuştuklarımız var. Ben AK Parti’nin tavrını ortaya koymaya çalıştım.

DEM PARTİ İSTANBUL ADAYI ÇIKARTIR MI?

Biz kendi alanımızda işleri ortaya koyarken onlara ayıracak vaktimiz yok. Bizim adayımız İstanbullu hemşerilerimizle uyuşabilecek, projeleri ile fetret dönemini telafi edecek Murat Kurum başkanımızın bayrağı devralacağı günü bekliyoruz. Önemsiz bir şey yoktur. Biz bize düşeni yapalımdayız. Bizim Cumhur İttifakı gibi bir birlikteliğimiz var. Milletimiz bize güveniyor. Milletimiz ders çıkartmamızı da istedi. Milletimiz sayın cumhurbaşkanımız çok seviyor. Murat Kurum’un İstanbul’a ne katacağını biliyor. İstanbul’u Murat Kurum’la alacağız.

Haberin Devamı

CHP çözülüyor zaten. CHP 6’lı masayı da çözdü. CHP sorun giderici olamaz, bir parti gibi davranmıyor.

AK Parti, bir Türkiye partisi. Recep Tayyip Erdoğan’ın olduğu yerde etnisiteye göre bir bakış olabilir mi? Bizim Kürt sorunumuz yok. Cumhurbaşkanı yardımcımız, maliye bakanımız Kürt. CHP kuruluş felsefesinden uzaklaşmış. Bir en sağda bir en solda. Terörle bir anlaşma olabilir mi? Yanlış nerdeyse kaşı çıkılır. Biz dava hareketiyiz. Biz tartışır konuşuruz. Bir karar verildiyse uymak boynumuzun borcudur. Biz liderimizin ortaya koymuş olduğu aktöre destek veririz. CHP’nin nerede durduğu belli değil.

'CHP BU KEZ SEÇİME HAZIRLIKLI GELSİN'

CHP’de kurultay sürecinde olanlar da normal değildi. Ayaklar baş başlar ayak olduğunda işler karışır. Her şey yerli yerinde olacak. Büyükşehir belediyeleri istediği kişinin genel başkanı olması için çalışabilir mi? İkinci parti ile yarışıyor olmamız gerekir. 31 Mart’ta beni ekranlarda göreceksiniz. Benim iyi çalışmam gerekir. CHP bu kez seçime hazırlıklı gelsin.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!