AK Parti Kartal İlçe Binası'nı basan şahısa 17 yıl hapis istemi

Güncelleme Tarihi:

AK Parti Kartal İlçe Binasını basan şahısa 17 yıl hapis istemi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2015 13:54

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Umutcan T'nin, 1 Nisan'da üzerinde bulunan bıçak ve tabancayla AK Parti Kartal İlçe Başkanlığına izinsiz olarak girdiği ifade edildi.

Haberin Devamı

Şüphelinin, binaya girdikten sonra iki adet silahı eline alarak bina içerisinde bulunanlara yönelik "üzerimde patlayıcı var" diyerek hakaret ve tehditte bulunduğu aktarılan iddianamede, daha sonra elindeki silahlarla havaya ateş ettiği kaydedildi.

Umutcan T'nin bu şekildeki tehdit içerikli sözleriyle müştekileri parti binasının dışına çıkardığı, daha sonra parti binasının camlarını kırdığı ifade edilen iddianamede, şansın hakaret ve tehdit eylemlerini birden çok müştekiye yönelik gerçekleştirerek bu suçları zincirleme olarak işlediği savunularak, bu hususların şüpheli beyanı ve müşteki anlatımları ile sabit olduğu vurgulandı.

Yapılan soruşturma sırasında şüphelinin akıl hastalığı olduğu iddiasının ileri sürüldüğü belirtilen iddianamede, bunun tespiti amacıyla Umutcan T'nin Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne gönderildiği ve 3 hafta gözlem altına alındığı anlatıldı.

İddianamede, hastaneden verilen raporda şüpheli Umutcan T'de "bipolar duygulanım bozukluğu" bulunduğu, davranışlarını yönlendirme yeteneğinin önemli derecede azaldığı ve cezai sorumluluğunun olmadığına dair görüş bildirildiği bilgisi verildi.

Bu şekilde şüphelinin akıl sağlığının yerinde olmadığının sağlık raporu ile belirlendiği ifade edilen iddianamede, şüphelinin üzerinden ele geçirilen silahların gaz tabancası olduğu, bıçağın ise bulundurulması yasak olan muştalardan olduğunun tespit edildiği belirtildi.

İddianamede, şüphelinin bu şekilde üzerine atılı suçları işlediğinin sabit olduğu belirtilerek, "nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal etme", "korku, kaygı veya panik yaratabilecek tarzda silahla ateş etme", "hakaret", "silahla tehdit, "mala zarar verme" ve 6136 sayılı yasaya muhalefet suçlarından 4 yıl 7 aydan 17 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Umutcan T'nin suç tarihi itibari ile akıl hastası olduğunun hastane raporu ile tespit edildiği de kaydedilen iddianamede, bu nedenle şüpheli hakkında TCK'nın 32. maddesi gereğince güvenlik tedbiri uygulanması talep edildi.

Haberin Devamı

Kartal Yukarı Mahalle Üsküdar Caddesi'ndeki AK Parti Kartal ilçe binasına giren Umutcan T, silah tehdidiyle içeride bulunanları dışarı çıkarmış, sloganlar atarak camlara zarar vermişti.

Şüpheli Umutcan T, Özel Harekat Şubesi ekiplerince etkisiz hale getirilerek gözaltına alınmıştı.

BAKMADAN GEÇME!