AK Parti içindeki derin koalisyon

Güncelleme Tarihi:

AK Parti içindeki derin koalisyon
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2012 00:00

MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, Anayasa Mahkemesi’nin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün görevi süresini 7 yıl olarak belirlemesinin AK Parti içindeki derin koalisyonun eseri olduğunu öne sürdü.

Haberin Devamı

Vural, MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş’la birlikte düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanlığı makamının AK Parti içinde bir post kavgasının parçası olarak kullanılmak istendiğini öne süren Vural, şöyle konuştu: “Anayasa Mahkemesi’nin kararı milletin, TBMM’nin iradesine aykırıdır. Anayasa 5+5’i yazmışken, bugün Anayasa Mahkemesi’nin verdiği kararla 7+5’e dönüştürülmüştür. AKP ne yaptığını bilmeyen bir parti. Türkiye’de cumhurbaşkanlığı tartışmalarını sona erdirmek için yola çıktılar. Ancak tartışma sürüyor. Bunlar beceriksiz. Bir anayasa değişikliği bile yapacak iradeleri olmayan, geleceği düşünmeyen ucube bir zihniyetteler. Bugün Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı sorunu vardır. Görülmektedir ki mahkeme kararı AKP içindeki derin koalisyonun bir eseridir. ‘Parti içinden bir güç aday olur olmaz, şunu yapsam olur mu olmaz mı’ tartışmaları var. AKP içişleri için cumhurbaşkanlığını peşkeş çekiyorlar. Kınıyorum.

Villada misafir

Haberin Devamı

(Bülent Arınç’ın Abdullah Öcalan’a ev hapsiyle ilgili sözleri) Ne hazindir ki katiller, bölücüler AKP’nin yol arkadaşı olmuştur. Kundaktaki bebeleri öldüren, katliam yapan, insanlığı öldürenler, asker, polis, mühendis ve öğretmenizi öldürenlerin taltif edilircesine villalarda misafir edilmek istendiği günleri görüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti devletini yıkmaya yönelik bölücü bir terör örgütünü muhatap alan ve ondan medet uman bir iktidarın bu millete vereceği hiçbir şey yoktur.

Bu 3 hilal ne?

(Erdoğan’ın MHP eleştirisi) Bu milleti ayırmak isteyen adam milliyetçilikten ne anlar? Ey Erdoğan bu 3 hilal ne? BOP’çular anlamaz. Irkçılık yapan, zinanın önünü açan, Irak’ta müslümanları öldüren ABD askerleri için dua eden, Suriye’de iç savaş çıkartmak için insanların eline silah veren adamdan muhafazakâr olmaz.” Vural, Erdoğan’a 3 hilalli MHP rozetinden armağan edeceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!