AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum: İstanbul'da 5 yılda 650 bin konut yapılacak

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2024 11:50

AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum, 'Risksiz İstanbul' sloganıyla düzenlenen toplantıda açıklamalarda bulundu. "Afetlere dirençli, risksiz bir İstanbul için 5 yılda 650 bin konut inşa edilecek" diyen Kurum, başvuruların 15 Nisan'da başlayacağını, taksitlerin 5 bin 833 liradan başlayacağını ve 18 ayda teslim edileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Murat Kurum'un konuşmasından satır başları şöyle:

İstanbul'un artık sevgiye, kardeşliğe ihtiyacı var. Bugün tüm İstanbullular için bu kardeşliği daha da büyütmek için kıymetli dostlarımızla bir aradayız. 

Afetlere dirençli, risksiz İstanbul toplantımızın tanıtımı için bir aradayız. İstanbul'la bu heyecanı paylaştığınız için hepinize teşekkür ediyorum.

Biz gayemizi en baştan ilan ettik. İstanbul'u hep birlikte Türkiye Yüzyılı'nın öncü şehri yapacağız. Bugün de bu gayenin gerçekleşmesi için en çok ihtiyaç duyduğumuz projeler, anlatacağız. Kentsel dönüşümden sosyal konutlara, sanayi alanlarının dönüşümünden iklim değişikliğine kadar geniş yelpazeli sunumumuzu yapacağız. Güzel bir geleceği hep birlikte hazırlıyoruz.

AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum: İstanbulda 5 yılda 650 bin konut yapılacak

Haberin Devamı

HEDEFLERİMİZE MİLLETİMİZ İLE EL ELE VEREREK ULAŞTIK

İstanbulluları paydaşımız olarak görüyor, İstanbul'u yönetecek ekibin de birer parçası olarak görüyoruz. Her başarının ardında mutlaka bir fikir vardır. 25 yılda ulaştığımız hedeflere bütüncül bakış açısı ile milletimiz ile el ele vererek ulaştık. Hızlı ulaşım hakkını ihmal etmedik. Sosyal belediyeciliği göz ardı etmedik. Projelerimizin maliyeti, ne zaman başlayıp ne zaman biteceği bellidir. İstanbul'a ne kazandıracağımız şimdiden ortadadır. İşlerimizin üzerine neden bu kadar titriyoruz sebebi açıktır. Sebebi İstanbullu kardeşlerimizin mutluluğudur.

AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum: İstanbulda 5 yılda 650 bin konut yapılacak

CHP'Lİ İBB YÖNETİMİ HER ALANDA BAŞARISIZ OLDU

Mevcut yönetim her alanda başarısız oldu. İstanbullular bu başarısız yılların ardından artık çaresiz değil. Kimle konuşsak İstanbul'daki sistem eksikliğini söylüyor. İstanbul'un sorunlarını çözerken merkeze insanı alan yeni anlayış sunuyoruz. İstanbul gündelik, keyfi kararlarla yönetilemez. Bu İstanbul'u çözümsüzlüğe mahkum eder. Amacımız sizleri stressiz İstanbul'da yaşatmak.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

Tek dileğimiz İstanbul'un mutluluğudur. Bugün ülkemizin coğrafyasının yüzde 66'sı deprem riski altındadır. Büyüklüğü 6 ve üzeri 60'a yakın deprem yaşadık. 130 bine yakın kardeşimizi bu depremler nedeniyle toprağa verdik. Büyük Marmara depreminde 18 bin canımızı kaybettik. Asrın felaketinde 53 bin insanımızı kaybettik... Dünyada böyle bir yıkım görülmedi. Bu afetlerin ardından herkesin gündeminde İstanbul'un deprem gerçeği var. Olası İstanbul depremi bir milli güvenlik sorunu olacaktır.

AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum: İstanbulda 5 yılda 650 bin konut yapılacak

İSTANBUL'U DÖNÜŞÜM VAATLERİ İLE KANDIRDILAR

Böyle acil bir konuda CHP'li yönetim tek bir olumlu adım atmadı. İstanbul'u dönüşüm vaatleri ile kandırdılar. Aynı planı 3 kez yayınladılar. İstanbul'un aklı ile alay etiler. Yavrularımızın geleceğine ihanet ettiler. Yarı planlı belediyecilik yapanlardan başka bir şey beklenmezdi. Gerçek belediyeciliğin neferleri sahaya çıkmıştır. Cumhur ittifakı ile annelerimizin yavrularımızın umutlarını bola çıkarmayacağız. Risksiz İstanbul için projelerimizi 6 temek başlıkta gerçekleştireceğiz. Yeni sosyal konutlar inşa edip kent meydanlarımızı ve tarihi değerlerimizi ihya edeceğiz. Burada sanayi alanlarımızı dönüştürecek ve iklim değişikliği ile mücadeleyi yapacağız.

Haberin Devamı

AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum: İstanbulda 5 yılda 650 bin konut yapılacak

İstanbul kimliğini her yatırımımıza yansıtacağız. Görenler "işte bu İstanbul mimarisi" diyecek. Türkiye'nin kentsel dönüşüm seferberliğini İstanbul'dan başlatmış kadrolarız. 1 milyon 300 bin konutu milletimiz ile el ele verip inşa ettik. İstanbul'da 12 yılda 800 bin bağımsız bölümü yeniledik. İstanbul'un herhangi bir mahallesine giderseniz bizim dönüşüm çalışmalarımızla karşılaşırsınız. Yapılarımız reklama algıya ihtiyaç duyulmadan seferberlik ruhuyla dönüşüyor. Mevcut ibb yönetimi dönüşüm hareketinin bir paydaşı olmadı. İBB yönetimindekiler maalesef çalışmadı, üretmedi. deprem seferberliği ilan ediyoruz dediler ortada eserleri yok. Depreme hazırlarız dediler hazırladıkları yok. 15 bin sosyal konutu süratle bitireceğiz dediler, yine sözlerini tutmadılar. Bu vaatleri de inkar etmeye başladılar. Ayıplarını hüner gibi göstermeye çalışıyorlar.

Haberin Devamı

AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum: İstanbulda 5 yılda 650 bin konut yapılacak

ZİYARETLERİMİZİ FOTOĞRAF ÇEKTİRMEK İÇİN YAPMADIK

Bu millet bu ihmalkarlığı affetmeyecek, 31 Mart'ta sandıkta hesabını soracaktır. 5 yıllık görev süremde 81 ile gitmiş bir kardeşinizim. Bu ziyaretlerde de öyle fotoğraf çektirerek gelmedik. vatandaşlarımızı dinledik, not aldık. Bu çerçevede 365 bin yeni yuvayı insanlarımıza teslim ettik. Kastamonu'daki Bartın'daki Rize'deki sellerdeki insanımızla beraber olduk. Tarihin en büyük yangınlarda, Elazığ, Malatya'daki depremlerde 46 bin konutu milletimiz ile el ele vererek inşa ettik.

AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum: İstanbulda 5 yılda 650 bin konut yapılacak

İzmir'de el ele verdik, en büyük dönüşümü biz gerçekleştirdik. Asrın felaketindeki acıları en yakından görmüş biri olarak bir yıl önce hüznü şimdi de huzuru birlikte yaşadık. 3 ay geçmeden 180 bin konutla başladığımız yeniden ihya süreci sonuca hızla ilerliyor

Afetzede kardeşlerimiz güvenli yuvalarına kavuşuyor. O duyguyu görmek her şeye bedel. Orada devletin o sıcaklığında, kardeşlik hukukunun arttığı, Allah devletimize zeval vermesin diyen milletimiz sıcak yuvalarına devletimiz sayesinde kavuştu.

AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum: İstanbulda 5 yılda 650 bin konut yapılacak

Milletin derdi ile dertlenirsen önüne engel de çıksa işte böyle yapılır. Hatay'da da Adıyaman'da da konutlarımızı teslim etmenin gururunu yaşıyoruz. Kahramanmaraş'ta, Malatya'da, Hatay'da milletimize söz verdik. 11 ilimiz, 14 milyon kardeşimiz rahat uyuyana kadar o mutlulukları yüzüne yansıyana kadar elimizi deprem bölgesinden çekmeyeceğiz dedik. Bu anlayışla ilk günden beri çalışıyoruz.

AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum: İstanbulda 5 yılda 650 bin konut yapılacak

500-1000 KONUT YAPSAN GÜZEL OLMAZ MIYDI?

Sen büyükşehir belediyesisin, bütçen birçok bakanlıktan büyük, gitsen 500-1000 konut yapsan güzel olmaz mıydı? Milletimizi yalnız bıraktınız, vaatler verip de o vaatleri gerçekleştirmediniz. Tekirdağ'da depremzede kardeşlerimizi kapı dışarı ettiniz.

441 bin bağımsız bölümü dönüştürüp 80 bin yeni yuvayı İstanbullu kardeşlerimize armağan ettik. CHP'li yönetiminin engelleme girişimine rağmen yaptık. depremi siyaset üstü göreceğiz dediler ama Güngören Tozkoparan'da meydanlarda milletimizin aklını karıştırdılar. Yine de biz milletimiz ile el ele verdik. Yine biz 39 ilçe için dertlenirken Türkiye'nin ilk akıllı şehrini Esenler'de kuralım dedik. Bu güzel konutlarımızı, 60 bin konutluk dönüşümü gerçekleştirdik. Türlü türlü engelleme girişimine rağmen. Üsküdar'da ferah mahallemiz sıkıntılıydı yine orada örnek dönüşüm gerçekleştirdik. Zeytinburnu'nda, oranın en kıymetli yeri, millet bahçesi ile sağlam konutlarıyla vatandaşın mağduriyetini gidermek için gece gündüz çabaladık. Başakşehir'de çok önemli yatırımları yaptık. Bağcılar'da, Bağcılar'ı daha da güçlendirecek adımları attık.

AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum: İstanbulda 5 yılda 650 bin konut yapılacak

Artık İstiyoruz ki finansın lokomotifi İstanbul daha güçlü olsun. Atatürk Kültür Merkezi'ni yeniledik. 1 Nisan'da görevi devralınca annelerimizin umutlarını yeniden hayata geçireceğiz. İstanbul'da tek bir riskli yapı kalmayana kadar durmayacağız, dinlenmeyeceğiz.

AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum: İstanbulda 5 yılda 650 bin konut yapılacak

650 BİN YUVA İNŞA EDECEĞİZ

Afetlere dirençli, risksiz bir İstanbul için 5 yılda 650 bin konut inşa edilecek. Yeni yapılanmada yatay mimari ağırlıklı, komşuluk ilişkilerini odağa alan, nüfusu artırmayacak doğru bir planlama yapılacak. 

YARISI BİZDEN KAMPANYASI

Bu konutların 300 bini Kiptaş eliyle inşa edilirken ödemenin yarısı ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak.

5 BİN 833 TL’DEN BAŞLAYAN TAKSİTLE KENTSEL DÖNÜŞÜM

Evini Kiptaş ile dönüştürenlere 700 bin lira hibe desteği, 700 bin lira kredi desteği sağlanacak. Ödemeler 5 bin 833 TL’den başlayan taksitlerle olacak.

BAŞVURULAR 15 NİSAN’DA BAŞLAYACAK, EVLER 18 AYDA TESLİM EDİLECEK

Başvurular 15 Nisan 2024’te başlayacak. Tespit ve değerlendirme, sözleşme, proje ve ruhsatlandırma işlemlerinin ardından evler 18 aya kadar teslim edilecek.

YERİNDE DÖNÜŞÜM İLE 250 BİN KONUT

650 bin yeni yuvanın 250 bini; vatandaşların anlaştığı özel sektör firmaları eliyle dönüştürülecek. Bunun için de binanın bulunduğu alana dair imar düzenlemeleri hemen hayata geçirilecek.

KENTSEL DÖNÜŞÜME ÖZEL 100 BİN SOSYAL KONUT

Kentsel dönüşüme özel 39 ilçeye hizmet verecek 100 bin sosyal konut üretilecek. Bu evler satılamayacak, evleri dönüşüme giren yuva sahiplerine çok düşük fiyatlara kiralanacak. 39 ilçenin tamamına ve en riskli mahallelere Kentsel Dönüşüm Ofisleri kurulacak.

İSTANBUL SANAYİSİ YENİLENECEK

800 bin kişiye istihdam sağlayan İstanbul sanayisinde işletmelerin %77’si şehir merkezlerinde kalırken, %62’si düzensiz dağınık yapıdadır. Trafiğe ek yük, hava kirliliği ve afet risklerine neden olan mevcut durum İstanbul için risk oluşturuyor. Bu riskler ortadan kaldırılacak.

EMİNÖNÜ-SİRKECİ SAHİL BANDINA GÜVENLİ, HUZURLU GEZİNTİ YOLU

Eminönü-Sirkeci Sahil Bandı Düzenlemesi yeni çehresiyle İstanbul’a nefes aldıracak. Eminönü sahil yolu ile, yola bağlantılı sokakları ve meydanları düzenlenecek. Gece-gündüz yaşayan, güvenli ve huzurlu bir gezinti yolu kurulacak.

Sirkeci Tren Garı kapsamlı bir çevre düzenlemesinden geçecek. Garın ray sistemi kaldırılmadan yapılacak tematik düzenleme ile İstanbul hazinesinin yaşayan bir parçası haline dönüştürülecek. İçindeki donatılarla her yaştan İstanbullunun keyifle dolaşacağı cıvıl cıvıl bir alan olacak.

KIBLE ÇEŞME CADDESİ HAYAT BULACAK

Kıble Çeşme Caddesi üzerindeki tarihi yapılar hızla restore edilecek. Eminönü’ne masal tadında bir cadde hediye edilecek. İstiyoruz ki İstanbul 39 ilçesi ile güzelleşsin. 

FATİH CAMİİ ÇEVRESİ YENİ BİR KİMLİK KAZANACAK

Fatih Camii Külliyesi ve çevresindeki sokaklar, niteliksiz binaları elden geçirilerek düzenlenecek. Yürüyüş ve bisiklet yolları eklenecek, yapının ruhuna uygun peyzaj hayata geçirilecek. Bu bölge İstanbul’un sayılı turistik bölgelerinden biri haline getirilecek. 

SULTANAHMET MEYDANI’NDA 1700 YIL ÖNCESİNE YOLCULUK

Sultanahmet Camii ve çevresi ile yine Mimar Sinan’ın emaneti Süleymaniye Camii’nin çevresindeki yapılar düzenlenecek. Her iki yerde de kapsamlı bir çevre düzenlemesi yapılacak.

SÜLEYMANİYE CAMİİ’NİN ÇEVRESİ İHYA EDİLECEK

Yine Mimar Sinan’ın kalfalık eseri olarak tanımladığı ve UNESCO dünya mirası listesinde bulunan Süleymaniye Camii’nin çevresi adına yakışır bir yenileme projesiyle ihya edilecek. Bölgedeki niteliğini kaybetmiş, köhneleşmiş yapıların tamamını düzenlenecek.

Ordu Caddesi’nde, cadde ve cephe düzenlemesi yapılacak.

ÜSKÜDAR'DAN MODA'YA KADAR UZANAN ÇOK ÖZEL PROJE

Tarihi Haydarpaşa Tren Garı’ndan başlayıp Kadıköy Meydanı’ndan Moda’ya uzanan kıyı düzenlemesi Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ortak projede düzenlenecek. Tarih ve yeşil aks çok özel bir projede birleşmiş olacak. İstanbullular denizin, sahilin ve tarihi dokunun keyfini bir arada yaşayacak.

İSTANBUL MEYDANLARIYLA GÜZELLEŞECEK

39 ilçenin meydanları dönüştürülecek, İstanbul meydanlarıyla güzelleşecek.

ÇENGELKÖY MEYDANI

Çengelköy meydanı, kıyı düzenlemesi, aydınlatmaları, geniş otoparkıyla Çengelköy’e değer katacak bir yatırım olacak.
Yapılacak sokak sağlıklaştırmalarıyla; bölge eski ticari ve kültürel canlılığına yeniden kavuşturulacak.

ATAŞEHİR MEYDANI

Yeni Ataşehir meydanında, ilk ofisim işyerleri, kreşler, arge merkezleri, kuluçka merkezleri, açık pazar yer alacak. Bunların yanında; açık-kapalı spor salonları, kültür-sanat merkezleri, tiyatrosu, operası, eğitim ve sağlık merkezleriyle; tam bir yaşam alanı olacak.

350 KİLOMETRE DERE ISLAHI

İklim krizi kaynaklı afetler olan sellere, yangınlara, taşkınlara ve ağır yağışlara yerinde ve zamanında mücadele edebilmek için dere ıslahı projeleri çok kritik öneme sahip. Bu kapsamda, 5 yılda toplam uzunluğu 350 kilometre olan dere ıslah projesi yapılacak. Ekolojik koridor kesitleri oluşturulacak.

AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum: İstanbulda 5 yılda 650 bin konut yapılacak

Bakımsızlığa mahkum edilen derelerin çevreleri sosyal donatı alanlarıyla zenginleştirilecek. Afet zamanlarında bu koridorlar ikmal hatları olarak kullanılacak. Dere kenarları temiz su ve enerji depolama üniteleriyle acil durumlarda yaşanabilir alanlar haline getirilecek.

AFET YÖNETİM SİSTEMİ

İstanbul’un afet yönetimine dair projeleri 1 Nisan tarihinde süratle başlatılacak. Afet yönetiminde öncelik önleme ve risk azaltma olacak. Olası bir afet sonrası için müdahale kapasitesi en hızlı şekilde güçlendirilecek, iyileştirme aşaması da planlanacak. Bu bağlamda Bütünleşik Afet Yönetim Sistemi kurulacak.

AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum: İstanbulda 5 yılda 650 bin konut yapılacak

Bütünleşik Afet Yönetim Sistemi içinde; Güçlendirilmiş gerçek zamanlı haberleşme altyapısı, Gözlem ağları, tahmin ve erken uyarı sistemleri, Elektronik risk izleme sistemleri,
Anlık Durum Tespit Sistemleri, Karar Destek Sistemleri, Dayanıklılık Analizi ve Planlama Platformu bir arada çalışacak. Sistem Yapay Zeka Destekli Veri Analitiği araçları ile analiz edilecek, Akıllı Şehir Sistemi’ne ve İstanbul’un Dijital İkizi’ne entegre edilecek. Bütünleşik Afet Yönetim Sistemi, kendi mühendislerimizle ve yerli/milli yazılım bileşenleriyle hayata geçirilecek. 

DİJİTAL İKİZ

İstanbul'un dijital ikizi projesi sayesinde, şehrin afetlere karşı hazırlıklı olmasını sağlayacak bir yazılım elde edilecek.
Örneğin, deprem riski altındaki bölgeler önceden belirlenecek, gerekli iyileştirmeler hızlıca yapılabilecek. Yoğun yağışlardan kaynaklanabilecek sel riskleri de tahmin edilerek yine gerekli önlemler süratle alınabilecek.

AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum: İstanbulda 5 yılda 650 bin konut yapılacak

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nde Afet Yönetim Merkezi kurulacak;

*Yapımı devam eden millet bahçesine entegre şekilde kurulacak olan Afet Yönetim Sistemi’nin tüm bileşenleri tek merkezden yönetilecek.
*Afet Yönetim Merkezi’nde İBB birimleri ile Lojistik Destek Merkezi bir arada bulunacak.
*Mevcut hava ve kara ulaşımının yanına; deniz ulaşımı da eklenecek. Burada bir de liman inşa edilecek.
*Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi, günlük hayatta İstanbulluların dinlendiği bir bölge, afet durumunda hava-kara-deniz ulaşımının bulunduğu bir lojistik ve tahliye merkezi olacak. On binlerce İstanbulluya hizmet verecek geçici yaşam olanı olarak hizmet verecek.

AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum: İstanbulda 5 yılda 650 bin konut yapılacak

AFET DURUMUNDA KULLANILACAK 6 YENİ LOJİSTİK MERKEZİ

Afet lojistik merkezlerinin sayısı 1’den 7’ye çıkarılacak. Atatürk Havalimanı, İstanbul Havalimanı, Sabiha Gökçen Havalimanı, Samandıra Askeri Hava Üssü, Alibeyköy, Yenikapı ve Maltepe’de 6 yeni lojistik destek merkezi yapılacak.
Afet durumunda; İstanbul’un tüm gıda ve tıbbi malzeme ihtiyacı, iletişim altyapıları kesintisiz olarak buradan sağlanacak.
Atatürk Havalimanında olduğu gibi İstanbul Havalimanında da tahliye ve lojistik ihtiyaçlarını karşılamak üzere yeni bir liman inşa edilecek.

AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum: İstanbulda 5 yılda 650 bin konut yapılacak

9 NOKTADA AFET MÜDAHALE MERKEZİ

Bunların yanı sıra 9 noktada, içinde afet destek birimleri ile her türlü iletişim altyapısı hazır olan Afet Müdahale Merkezleri kurulacak. İtfaiye, yol bakım, İSKİ, İGDAŞ ve diğer ilgili birimlerin bir arada olacağı; olası bir afet durumunda ise hızlı müdahale birimleri haline gelecek bu merkezler hızlıca inşa edilecek.

AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum: İstanbulda 5 yılda 650 bin konut yapılacak

2 MİLYON İNSANIMIZ İÇİN GEÇİCİ VE GÜVENLİ YAŞAM ALANI

Ayrıca 39 ilçede bulunan toplanma ve geçici yaşam alanları, alt ve üst yapıları afete hazır hale getirilecek. Vatandaşların normal zamanlarda kreş, kütüphane olarak gördüğü bu yerler; afet zamanında aşevi, duş alanları, tuvaletleri ve geçici barınma üniteleriyle; birer geçici yaşam alanı olarak kullanılacak. Başta okullar olmak üzere spor salonları ve otoparklara; afet sonrasına yönelik olarak kolayca dönüşebilen birimler eklenecek. 6 saat içinde afet sonrası hizmet birimlerinin kurulacağı bu alanlar; afet anında buralar 2 milyon insanımız için geçici ve güvenli yaşam alanlarına dönüşecek.

Acil ulaşım koridorları, tahliye alanlarına, lojistik destek merkezlerine, hastanelere, açık alanlara, ulaşım hatlarına en hızlı erişim olanağı sağlayacak şekilde güncellenecek.

AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum: İstanbulda 5 yılda 650 bin konut yapılacak

65 YENİ HELİPORT

Acil müdahaleleri tam zamanında yapabilmek; ilaç, su, gıda ve diğer önemli malzemelerin hava yoluyla hızlıca taşınması için heliportlara 65 tane daha eklenecek.

50 YENİ İTFAİYE İSTASYONU, 204 YENİ İTFAİYE ARACI

Müdahale kapasitesini her an güçlü ve hazır tutmak adına 50 yeni itfaiye istasyonuyla, 204 yeni itfaiye aracıyla, yangın söndürme helikopteriyle, yangın söndürme ve ambulans görevi yapacak deniz itfaiye araçlarıyla güçlendirilecek.

2 YENİ ACİL DURUM HASTANESİ

Sağlık Bakanlığı Koordinasyonunda; İstanbul’un mevcut 2 acil durum hastanesine ek olarak biri Arnavutköy’de diğeri Pendik’te olmak üzere 2 yeni acil durum hastanesi yapılacak.
Hızlı Tahliye ve Giriş İmkanlarıyla; İleri Düzey Tıbbi Görüntüleme Teknolojileriyle; Uzaktan Sağlık Hizmetleriyle; Yüksek Kapasiteli Yoğun Bakım Üniteleriyle; Teknoloji Destekli Hasta Takip Sistemleriyle; Bulaşıcı Hastalıklar İçin İzolasyon Alanlarıyla, Enerji Yedekleme Sistemleriyle, Hava Temizleme Sistemleriyle; tüm acil durumlara etkili bir şekilde yanıt verilecek.

8 HASTA YAKINI KONAKLAMA MERKEZİ

Her iki yakaya dörder adet olmak üzere, afet zamanlarında acil müdahale ekiplerinin konaklayacağı, normal zamanlarda hasta yakınlarının faydalanacağı 8 hasta yakını konaklama merkezi kurulacak.

AFET FARKINDALIK AKADEMİSİ

İstanbulluların olası tüm afetlere karşı farkındalık edineceği; Afet Farkındalık Akademisi kurulacak. Seminerlerle, eğitsel materyal üretimiyle; tatbikat ve simülasyonlarla; halka açık onlarca etkinlikle; iletişim ve bilgilendirme hizmetleriyle; psikososyal destek merkeziyle İstanbulluların afetlerle baş etme kapasitesi artırılacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!