AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum'dan anket sorusuna yanıt: Nisan gelecek dertler bitecek

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2024 13:41

AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum Beşiktaş'ta katıldığı 'Üreten İstanbul Büyüyen Türkiye' programı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.  'Rakibiniz İmamoğlu ile ortak yayında İstanbul'u konuşmak ister misiniz' sorusunu yanıtlayan Kurum "Samimi bir davet değil" yanıtını verdi. Seçim anketlerine de değinen Kurum, "İçerideki salonu gördüyseniz, anket sonucu işte budur. Çok güzel gidiyor, anketlerde de öndeyiz. Zaten anket firmaları da bunları paylaşıyorlar. İnşallah biz 31 Mart'ta şunu söylüyoruz; Nisan gelecek dertler bitecek" dedi.

Haberin Devamı

AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum Beşiktaş'ta bir otelde düzenlenen 'Üreten İstanbul Büyüyen Türkiye' programında spor, sanat ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Kurum katıldığı program sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kendisine yöneltilen 'Rakibiniz İmamoğlu ile ortak yayında İstanbul'u konuşmak ister misiniz' sorusunu yanıtlayan Kurum, “Ekrem Bey'in İstanbul'u önce özne olarak görmesi lazım. İstanbul'u görmeyenlerin bugün İstanbul'u bizle konuşmak istemeleri çağrısı samimi bir çağrı değil. İstanbul'un eğer sorunları konuşulacaksa İstanbul konuşulacaksa, biz her projeyi her ortamda konuşmaya hazırız. Ama maalesef karşıdaki anlayış farklı farklı gündemleri geçmiş beş yılda olduğu gibi yine bugüne taşımak olduğu için, bir senaryo ve o senaryonun peşinden koşmak olduğu için, bu çerçevede bakış açısı samimi değil. O yüzden İstanbul'un metrosunu konuşacaksa, İstanbul'un kentsel dönüşümünü konuşacaksa, İstanbul'un geleceğini ,İstanbul'un yarınlarını konuşacaksa biz her konuşmaya ve her davete açığız. Ama önce bu samimiyetini gösterecek. Yani sen İstanbul dışında her işle uğraşacaksın, İstanbul dışında her türlü gündemi takip edeceksin ama özne İstanbul olduğunda maalesef o durumdan uzak duracaksın. Sonra da ben İstanbul ile ilgili bu konuları konuşmak istiyorum daveti edeceksin, samimi bir davet değil. Önce İstanbul'u düşündüğünü kendisi bir göstersin. Projeleriyle, duruşuyla, bakışıyla İstanbul'un geleceği adına, vatandaşlarımızın bu sorunlarını çözmek adına bu samimiyeti göstersinler sonra bizi davet etsinler" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

“ANKETLERDE ÖNDEYİZ"

Kurum kendisine yöneltilen 'Anket sonuçları ne durumda' sorusuna ise, “İçerideki salonu gördüyseniz, anket sonucu işte budur. Saha da aynısını söylüyor. Anket her zaman sahadır. Sahanın gücüdür. Sahanın sesidir. Sahanın duygusudur, sahanın size sarılma isteğidir, arzusudur. Hamdolsun çok iyi gidiyoruz. O yüzden zaten burada Ekrem başkan ne yapacağını şaşırdı. CHP anlayışı ne yapacağını şaşırdı. İttifak yapıyor musunuz sorusuna cevap veremiyorlar, yaptık demiyorlar, yapmadık demiyorlar. Yani böyle savruluyorlar. O yüzden çok güzel gidiyor, anketlerde de öndeyiz. Zaten anket firmaları da bunları paylaşıyorlar. İnşallah biz 31 Mart'ta şunu söylüyoruz; Nisan gelecek dertler bitecek. Nisan gelecek, İstanbul'un, İstanbulların yüzü gülecek" diyerek cevap verdi.

Haberin Devamı

“İSTANBUL'UN GÜNDEMİNDE OLMAYAN HİÇBİR İŞ BİZİM GÜNDEMİMİZDE OLMAYACAK"

Kendisine yöneltilen 'Kanal İstanbul ile ilgili aktifleşecek bir proje olacak mı sorusunu yanıtlayan Kurum, "Gündemde olmayan bizim gündemimizde olmayacak diye bunu ısrarla söylememize rağmen sizde ısrarla temcit pilavı gibi Kanal İstanbul da Kanal İstanbul diye soruyorsunuz. İstanbul'un gündeminde yoksa bizim gündemimizde yok diyoruz. Bunu söylememize rağmen yine soruyorsunuz. Vefat 53 bin diyoruz, 153 bin dediniz diyorsunuz. Anlayamıyorum ben sizi dolayısıyla. Yine cevap vereyim. İstanbul'un gündeminde olmayan hiçbir iş bizim gündemimizde olmayacak. Net bir şekilde altını çiziyorum. Kanal İstanbul ile alakalı durum budur. Bizim önceliğimiz metro, önceliğimiz deprem, önceliğimiz vatandaşımızın huzuru, gençlerimizin geleceği, orada yapılan ihaleyle ilgili yine gündem değiştirme çabalarını görüyoruz. O telaş var ya o telaş, şimdi ne yapsak da gündemi farklı alana çeksek telaşı bu. O arsa Emlak Konut genel müdürüyken bizim aldığımız bir arsa. THY personeli için orada yapmış olduğumuz bir proje. Bu projenin kanalla alakası yok, ilgisi yok. Orada Emlak Konut Genel Müdürlüğü ile Türk Hava Yolları Genel Müdürlüğümüzün vatandaşımızın konut edinmesi amacıyla yapmış olduğu bir iş. O yüzden sizlere tavsiyemiz oradaki ev alacak kardeşlerimizin mutluluğuna ortak olun. Bu mutluluk hepimizin mutluluğu. İstanbul'un yarınları için bir yatırım yapılacaksa bu hepimiz için güzel bir şey. Konut fiyatları nasıl düşecek konut yapmadan? İnsanlar geleceğe umutla nasıl bakacak sağlam, güvenli yuvaları olmadan? Deprem endişesini nasıl atacaklar ev yapılmadan? Dolayısıyla bu bakış açısı önemli. Bizim 31 Mart'ta insanlarımıza, İstanbulumuza, İstanbul'a hizmeti anlatmamız lazım. İstanbul'un sorunlarını nasıl çözeceğimizi anlatmamız lazım. İstanbul ile ilgilenmemiz lazım. İstanbul dışındaki gündemler İstanbul'a faydası olan işler değil. Bir kez daha bunu ifade etmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurumdan anket sorusuna yanıt: Nisan gelecek dertler bitecek

“10 BİN KİŞİ FAZLA VEFAT ETSE MUTLU MU OLACAKSIN"

AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum Beşiktaş’ta bir otelde düzenlenen ‘Üreten İstanbul Büyüyen Türkiye’ programında aralarında Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Galatasaray eski başkanı Burak Elmas, Beşiktaş Kulübü eski başkanı Ahmet Nur Çebi’nin de bulunduğu spor, sanat ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Kurum programda bir konuşma gerçekleştirdi.

Programda konuşan Kurum, "Asrın felaketinde, 6 Şubat sabahı Büyük bir acıyla uyandık. Çok üzüldük. Gerçekten bütün milletimizi derin yasa boğan, 53 bin canımızı kaybettiğimiz bu depremde ben buradaki birçok dostumu orada deprem bölgesinde gördüm. Kulüplerimiz seferber oldu. Oraya geldiler ve bin bir zorlukla yönettikleri kulüplerden, kendi emek ve destekleriyle gerek prefabrik konutlar gerek çadır kentler gerek konutlar yaptılar. İş adamlarımız işçileriyle, çalışanlarıyla, emekçileriyle seferber oldular ve oraya koştular. Hep birlikte tek yürek olduk, 11 ilimizi ve oradaki 14 milyon vatandaşımızı bir an olsun yalnız bırakmadık. Hala orada milletimiz için, oradaki depremzede kardeşlerimiz için seferberlik anlayışıyla çalışıyoruz. Orada öyle bir çalışma yaptık ki, ben bakanlığın bütün birimlerini resmen oraya taşıdım. 3 ayda 11 ilimizde oradaki depremden etkilenen tüm ilçelerimizde 180 bin konutun inşasını başlattık. CHP zihniyeti anlayışı maalesef yine bu kadar insanın konut yaptığı yerde , emek verdiği yerde Ankara, İstanbul ve İzmir Büyükşehir Belediyelerini yöneten anlayış oraya gidip de ben de depremzedeler için 50 konut, 100 konut yapayım demedi. Bir tarafta konuşurken bu işi siyaset üstü görelim, deprem siyaset üstü bir konudur derken her gittiği yerde siyaset yaptılar. Emin olun orada vefat eden kardeşlerimizin sayısı üzerinden siyaset yapıyorlar. Acaba ölü sayısı 53 bin değil de 60 bin mi, 70 bin mi diyorlar. 10 bin kişi fazla vefat etse mutlu mu olacaksın? Sen oradaki depremzedenin mutluluğuyla sevineceğine acaba üç kişi daha fazla vefat etti mi algısını elde ederek nereye gidiyorsun? Ne yapmaya çalışıyorsun? Bu nasıl bir vicdansızlık? Bunlar yine ağız dolusu vaatler sundular. Biz bedava vereceğiz, öyle yapacağız, şöyle yapacağız. Milletimiz yine boş vaatlere kanmadı. Yine eserden, hizmetten tavrını net bir şekilde koydu. Orada başladığımız 180 bin konutu ardından arkadaşlarımızın devam ettirdiği konutları 20 gün önce teslim ettik. Hamdolsun milletimize verdiğimiz sözleri tuttuk" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!